Blockchain in Nigeria
Blockchain, Regulatie

Herbeoordeling van Nigeriaans blockchainbeleid is gestart

Op 17 juli is de herbeoordeling van het beleid dat de implementatie van de Nigeria Blockchain Technology Policy begeleidt, officieel begonnen. Via het sociale platform X kondigde Chuta aan dat het stuurcomité zich heeft gericht op een grondige evaluatie van het nationale blockchainbeleid van Nigeria.

Regelgevingskader opnieuw evalueren

Het ‘National Information Technology Development Agency’ (NITDA) heeft op 21 mei het ‘National Blockchain Policy Steering Committee’ (NBPSC) vernieuwd tijdens een driedaagse co-creatieworkshop in Abuja, de hoofdstad van Nigeria. Deze workshop had als doel het regelgevingskader voor de blockchainstrategie van het land opnieuw te evalueren en te verfijnen.

Kashifu Inuwa, de directeur-generaal van NITDA, verklaarde dat de herstructurering van het comité zal profiteren van de expertise van doorgewinterde professionals en gerenommeerde thought leaders binnen de blockchainindustrie. Hun gezamenlijke inzichten zullen cruciaal zijn voor het ontwikkelen van een uitgebreide strategie voor de effectieve implementatie van het nationale blockchainbeleid.

Focus op integratie van geavanceerde technologieën

De herbeoordeling richt zich op de integratie van geavanceerde technologieën en veranderende economische landschappen, en breidt zijn reikwijdte uit naar sectoren zoals landregistratie, gezondheidszorg en onderwijs. De implementatie van dit beleid zal een positieve impact hebben op zowel de publieke als de private sector van Nigeria.

Het National Blockchain Policy, goedgekeurd in mei 2023, streeft naar de ontwikkeling van een blockchain-gedreven economisch kader dat vertrouwelijke transacties, naadloze gegevensuitwisseling en efficiënte waarde-uitwisseling tussen individuen, bedrijven en overheidsinstanties bevordert.

Branchebelanghebbenden in de blockchain- en fintech-sectoren van Nigeria hebben de overheid opgeroepen om ondersteunende regelgeving in te voeren, wat de weg vrijmaakt voor brede acceptatie en effectieve implementatie van het nationale blockchainbeleid.

Steeds meer interesse in blockchaintechnologie

Nigeria toont steeds meer interesse in blockchaintechnologie door middel van beleid en ondersteuning. Recentelijk kondigde NITDA aan gespecialiseerde onderzoekscentra te willen opzetten, gericht op geavanceerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie en blockchain, strategisch gelegen in de zes geopolitieke zones van het land.

Deze onderzoekscentra zullen zich richten op strategische gebieden zoals connected devices, blockchaininnovatie, dronetechnologie, additieve productie, kunstmatige intelligentie en robottechniek, om vooruitgang en toepassingen in deze domeinen te stimuleren.

Daarnaast heeft NITDA plannen om een blockchain-ecosysteem genaamd “Nigerium” te ontwikkelen, met als doel gegevenscontrole te behouden en de nationale veiligheid te versterken. Belanghebbenden benadrukken echter dat het succes van dit project afhangt van het benutten van lokaal talent, het aanpakken van fundamentele infrastructuur- en beleidsobstakels, en het verzekeren van een echt inheemse oplossing.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?