Tijdelijke actie: Maak een account op Bitvavo en krijg €25 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €25
Welkomstbonus!
Het Hooggerechtshof van India heeft in een nieuwe ontwikkeling besloten om geen gehoor te geven aan een verzoek tot behandeling van een zaak in het algemeen belang (Public Interest Litigation, PIL), waarin werd bepleit om regelgeving en richtlijnen vast te stellen voor de handel in cryptocurrency binnen het land.
Deze beslissing werpt opnieuw vragen op over de juridische status en het regelgevingskader met betrekking tot digitale valuta in India.
Het Hooggerechtshof van India, onder leiding van opperrechter CJI, heeft het pleidooi van Manu Prashant Wig afgewezen in een zaak die streefde naar regelgeving en richtlijnen voor cryptocurrency-handel in India. Na het beluisteren van het betoog merkte de rechtbank, bestaande uit rechters JD Pardiwala en Manoj Misra, op dat de eisen van de indiener eerder van wetgevende aard leken te zijn. De rechtbank concludeerde dat, ondanks de indiening van een Public Interest Litigation (PIL) waarin regelgeving voor crypto en handel werd gevraagd, het werkelijke doel van de petitie leek te liggen bij het veiligstellen van borgtocht.
Opvallend is dat Manu Prashant Wig momenteel in hechtenis zit bij de politie van Delhi in verband met een zaak omtrent cryptocurrency. De Economic Offense Wing (EOW) van de politie van Delhi diende in 2020 een zaak in en beschuldigde Wig ervan individuen te hebben verleid om in crypto te investeren met beloften van aanzienlijke rendementen.
Volgens het rapport was Wig een van de directeuren van Blue Fox Motion Picture Limited en lokte hij investeerders met bedrieglijke beloften. De slachtoffers hebben de fraude gemeld bij de Economic Offense Wing (EOW) in Delhi, waarbij in totaal 133 investeerders of gedupeerden een zaak hebben aangespannen tegen Wig, waarin wordt beweerd dat hij hen op slinkse wijze heeft misleid.
In een streven naar vrijstelling van gerechtelijke hechtenis heeft Manu Prashant een Public Interest Litigation (PIL) ingediend, waarin hij regelgeving en een raamwerk voor cryptohandel in India eiste. Ondanks de afwijzing van de PIL door het Hooggerechtshof, kreeg de indiener, momenteel gevangengezet, toestemming van de rechtbank om juridische stappen te ondernemen en andere relevante autoriteiten te benaderen.
Tijdens de hoorzitting adviseerde de rechtbank onder leiding van CJI Chandrachud de indiener om een andere rechtbank te benaderen voor borgtocht. De rechtbank uitte twijfels over het pleidooi voor regelgeving voor cryptohandel en merkte op dat dergelijke eisen binnen het domein van wetgeving vallen. Het benadrukte dat zij niet bevoegd is richtlijnen uit te vaardigen op grond van artikel 32 van de Indiase grondwet.
De status van cryptohandel in India blijft onzeker door het ontbreken van gestandaardiseerde regels, richtlijnen of specifieke raamwerken voor het omgaan met cryptocurrencies. Naar verluidt werkt India aan de ontwikkeling van een regelgevingskader voor cryptocurrency, gebaseerd op gezamenlijke aanbevelingen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Financial Stability Board (FSB). De uitkomst hiervan zou zich naar verwachting binnen de komende vijf tot zes maanden manifesteren als wettelijke wetgeving.
Donald Trump overweegt Dan Gallagher, Robinhood-topman en voormalig SEC-commissaris, als nieuwe voorzitter van de SEC. Belangrijke ontwikkelingen voor crypto.
De Federal Reserve heeft de rente verlaagd en de Bitcoin-prijs stijgt naar ongekende hoogten. Kom meer te weten over de impact van deze renteverlaging op de cryptomarkt.
Paul Grewal, Chief Legal Officer van Coinbase, heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) opgeroepen om haar aanpak van cryptocurrency te herzien.
Edoardo Farina voorspelt prijsstijging voor XRP door schaarste en toenemende vraag. 3.000 XRP bezitten kan aanzienlijke winst opleveren.
Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen dag zijn grote stijging voortgezet, maar het is Cardano (ADA) dat de schijnwerpers op zich heeft laten richten.
Of crypto-investeerders het nu willen toegeven of niet, de harde realiteit is dat je de afgelopen jaren altcoins het beste links had kunnen laten liggen.