Cryptos
Blockchain

Het wereldwijde aantal crypto-gebruikers overschrijdt in 2023 een half miljard

Het aantal gebruikers en eigenaren van cryptocurrency heeft een indrukwekkende groei doorgemaakt, volgens een recent rapport van de bekende crypto-exchange Crypto.com. Eind 2023 bereikte het aantal mensen dat zich bezighoudt met cryptocurrency wereldwijd meer dan een half miljard.

Toename van 34%

Volgens het rapport is het aantal cryptocurrency-gebruikers in 2023 met maar liefst 34% gestegen, een toename van 432 miljoen naar 580 miljoen mensen wereldwijd. Deze stijging illustreert de toenemende populariteit en acceptatie van digitale valuta’s.

Een specifieke focus van het rapport ligt op Ethereum en Bitcoin, de twee meest prominente cryptocurrencies. Het bezit van Ethereum steeg van 89 miljoen naar 124 miljoen gebruikers, terwijl Bitcoin-bezitters toenamen van 222 miljoen naar bijna 300 miljoen mensen tegen het einde van het jaar.

Unieke methodologie

Crypto.com maakt gebruik van een unieke methodologie om de marktgrootte in te schatten. Deze methode combineert on-chain data met diverse parameters om het aantal wereldwijde cryptocurrency-eigenaren nauwkeurig te bepalen.

Ondanks een langdurige bearish markt en macro-economische tegenwind, zoals monetaire verkrapping door westerse centrale banken, geopolitieke conflicten in Europa en het Midden-Oosten, en de nasleep van de pandemie, heeft de crypto-acceptatie in 2023 aanzienlijke nieuwe mijlpalen bereikt.

De Shanghai-upgrade van Ethereum en de introductie van non-fungible tokenfunctionaliteit op de Bitcoin-blockchain, zoals BRC-20-tokens en Bitcoin-rangtelwoorden, hebben ook bijgedragen aan de toename van de netwerkactiviteit en vraag.

Verder hebben speculaties over de goedkeuring van Bitcoin-ETF’s in de Verenigde Staten een significante invloed gehad op de toename van Bitcoin-acquisities en -portefeuilles in 2023, vooral in het vierde kwartaal.

Data van 23 exchanges meegenomen

Het rapport van Crypto.com, dat data van 23 cryptocurrency-exchanges omvat, onthult ook dat 40% van de Bitcoin-eigenaren ook Ethereum bezit, terwijl 42% van de gebruikers noch BTC noch ETH in hun wallet heeft.

Ten slotte voorspelt een eerder rapport van Bitfinex dat het wereldwijde gebruikersbestand van cryptocurrency tegen eind 2024 zal stijgen tot een geschatte 950 miljoen mensen, wat de voortdurende groei en interesse in de digitale valutamarkt benadrukt.

Blockchain nieuws

Pyth Network lanceert realtime prijsfeeds op blockchain van Hedera
Strijd tegen oneerlijk spel in de blockchain game Shrapnel
Aave implementeert DeFi-protocol op BNB Chain
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Crypto analist doet ‘rationele’ Bitcoin prijsvoorspelling
4 redenen waarom de Bitcoin koers daalt vandaag