XRP
Ripple

Historische trends voorspellen deze maand nog een grote Ripple (XRP) prijsstijging

Sinds de start van 2024 is XRP in een neerwaartse trend terechtgekomen. Na een lokale piek van $0,63 op 1 januari, heeft de munt een daling van meer dan 15% doorgemaakt. Op het moment van schrijven wordt XRP verhandeld rond de $0,50. Echter, gelet op bepaalde historische patronen, bestaat de mogelijkheid dat we binnenkort een ommekeer in de koers kunnen zien.

XRP’s winstgevende januari-maanden

Een opvallend gegeven is dat XRP in voorgaande jaren vaak het jaar startte met een winstgevende januarimaand. Zo sloot XRP januari 2020 af met een aanzienlijke prijsstijging van 26%, terwijl januari 2021 zelfs een toename van 121% liet zien, en in 2023 was er een winst van ruim 20%. Om op dit moment in het groen te eindigen, zou XRP een stijging van bijna 19% ten opzichte van de huidige prijs moeten realiseren.

De Ripple-SEC rechtszaak: Een belangrijke factor voor XRP’s koers

De lopende rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wordt ook gezien als een potentiële katalysator voor de XRP koers. Deze zaak heeft consistent een grote invloed gehad op de waarde van XRP. Historisch gezien hebben positieve ontwikkelingen in deze zaak een aanzienlijke impact gehad op de waardering van de digitale munt. Een markant voorbeeld hiervan was in juli 2023, toen rechter Analisa Torres oordeelde dat de verkoop van XRP tokens op beurzen niet als een effect gezien werd, wat resulteerde in een verdubbeling van de waarde van XRP binnen een dag.

Een definitieve uitspraak in deze zaak wordt verwacht in april van dit jaar. Gezien de voorgaande positieve uitkomsten, lijkt een gunstige beslissing voor Ripple de meest waarschijnlijke uitkomst. Een dergelijke positieve uitspraak zou opnieuw kunnen leiden tot een aanzienlijke rally van XRP.

Mogelijke XRP stijging naar $5

Crypto-analist EGRAG heeft onlangs gewezen op een mogelijke korte termijn daling van XRP, die beïnvloed zou kunnen worden door recente schommelingen in de koers van Bitcoin (BTC). Deze voorspelling lijkt momenteel bewaarheid te worden. Desondanks bestaat er potentieel voor een significante waardestijging van XRP. EGRAG stelt dat XRP binnen een periode van drie maanden zelfs een waarde van $5 zou kunnen bereiken, op voorwaarde dat het enkele cruciale mijlpalen weet te overtreffen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Besloten SEC-vergadering wakkert speculatie aan over schikking met Ripple
Deskundigen voorspellen: XRP is klaar voor een ongekende koersstijging
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging