Bitcoin up
Bitcoin

Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019

Bitcoin brengt “nieuwe investeerders” momenteel in mentale problemen, zoals we dat ook zagen voor de all-time high van 2020. In een nieuwe analyse voor CryptoQuant schrijft Avocado_onchain over de interessante gelijkenissen die hij momenteel ziet tussen nieuwe investeerders in 2019 en 2024.

Kunnen we ons dan toch nog opmaken voor een tweede deel van de bullrun?

Bitcoin all-time high kopers in de problemen

Investeerders die hun Bitcoin de afgelopen zes maanden hebben ingekocht houden hun munten angstvallig aan of verkopen met een verlies, nadat de koers vooral negatieve prijsactie doormaakte.

Volgens Avocado_onchain zien we momenteel een piek ontstaan in het aantal Bitcoin die zes maanden of minder op hetzelfde adres staan. Precies hetzelfde zagen we in 2019 gebeuren (zie bovenstaande grafiek).

Veel mensen kochten rond de all-time high van maart 2024 hun Bitcoin en verkopen die met een verlies; of ze houden vast en gaan daardoor over in de groep die zijn Bitcoin 6-12 maanden in bezit heeft.

Na de piek in 2019 duurde het ongeveer 500 dagen voordat Bitcoin de all-time high van december 2017 van 20.000 dollar wist te overstijgen in 2020. Daarbij moeten we niet vergeten dat we destijds te maken hadden met de COVID-19 pandemie. Daardoor heeft de bullmarkt van 2020/2021 waarschijnlijk wat vertraging opgelopen.

Nieuwe investeerders ‘cruciaal’ voor Bitcoin koers

Nieuwe investeerders zijn vaak mensen die voor het eerst met Bitcoin in aanraking komen of voor het eerst besluiten om significant te investeren. Dat doen ze vaak op een moment dat de koers in de lift zit. Bijvoorbeeld tijdens de beginmaanden van 2024.

Vaak vormt de gemiddelde inkoopkoers van deze “speculanten”, zoals analisten ze meestal bestempelen, een belangrijke steun/weerstand voor de Bitcoin koers. Waarom? Omdat deze investeerders na een duikvlucht onder hun inkoopkoers vaak geneigd zijn om te verkopen als Bitcoin weer op die inkoopkoers komt.

Ze spelen dan breakeven en vinden het prima om zonder verlies uit de markt te stappen.

“Hoewel ik geen twijfels heb over de lange-termijn opwaartse trend, geloof ik dat het op de korte-termijn goed is om de verwachtingen te temperen en de markt goed in de gaten te houden. Historisch gezien is de instroom van kapitaal van nieuwe investeerders cruciaal voor nieuwe stijgingen van de Bitcoin koers”, aldus Avocado_onchain.

Wat dat betreft lijkt de conclusie vooral dat we geduld moeten hebben en dat er momenteel weinig te zeggen valt over de koersrichting van Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Bitcoin koers daalt terwijl verwachting renteverlaging Federal Reserve plots naar 0,50% stijgt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt