Mining BTC
Blockchain

Hut 8 breidt samenwerking met Bitmain uit en lanceert krachtige ASIC-miner met vloeistofkoeling

Cryptominingbedrijf Hut 8 introduceert innovatieve U3S21EXPH ASIC-miner met directe vloeistof-naar-chip-koeling, gepland voor implementatie in Q2 2025.

Uitbreiding met nieuwe ASIC-miner

Hut 8, een toonaangevend cryptominingbedrijf gevestigd in Miami, breidt zijn samenwerking met Bitmain uit en kondigt de komst aan van de U3S21EXPH. Deze nieuwe ASIC-miner van de volgende generatie maakt gebruik van geavanceerde vloeistof-naar-chip-koeling en bereikt een indrukwekkende rekenkracht tot 860 TH/s. De implementatie staat gepland voor het tweede kwartaal van 2025.

De U3S21EXPH is de eerste ASIC-miner met deze innovatieve koelingstechnologie in een U-vormfactor die op grote schaal commercieel beschikbaar wordt. Dit model biedt verbeterde prestaties en energie-efficiëntie binnen de cryptominingsector.

Lancering van nieuw model is strategische stap

Volgens CEO Asher Genoot is de lancering van de U3S21EXPH een strategische stap: “Dit model benut de winstgevende mogelijkheden van next-gen machines, met lagere kapitaalvereisten, terwijl we tegelijkertijd onze groei in AI-infrastructuur blijven stimuleren.”

Hut 8 heeft de optie om alle of een deel van de nieuwe miners in maximaal 3 fasen te kopen tegen een vaste prijs, binnen zes maanden na de implementatie. Als het bedrijf volledig gebruik maakt van deze optie, zal de self-mining hashrate naar verwachting stijgen van 5,6 EH/s naar 20,6 EH/s.

Minimaliseren van initiële kapitaaluitgaven

Deze flexibele overeenkomst helpt Hut 8 zijn initiële kapitaaluitgaven te minimaliseren, zodat het bedrijf de marktomstandigheden nauwkeurig kan beoordelen voordat verdere investeringen worden gedaan.

Dit nieuws volgt op een eerdere investering van $150 miljoen, verkregen in juni van Coatue Management. Deze investering is bedoeld om de ontwikkeling van Hut 8’s AI-infrastructuur te versnellen, in reactie op de toenemende vraag naar AI-rekenkracht, die traditionele datacenters momenteel niet kunnen vervullen vanwege stroomtekorten.

Blockchain nieuws

Google Cloud introduceert nieuwe Ethereum-service voor ontwikkelaars
1inch lanceert nieuwe functie voor veilige cross-chain swaps met “Fusion+” technologie
Rusland gaat volgend jaar eigen CBDC lanceren
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13