cbdc offline
Blockchain

Idemia gaat samenwerking aan met Qualcomm voor offline CBDC-betalingen via smartphones

Idemia Secure Transactions (IST), de divisie gespecialiseerd in veilige betalingssystemen van Idemia, heeft een samenwerkingsverband aangekondigd met Qualcomm. Deze samenwerking is gericht op het faciliteren van offline betalingen voor Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) via smartphones.

IST zal hierdoor fabrikanten van originele apparatuur (OEM’s) in staat stellen om hun gebruikers de mogelijkheid te bieden om offline betalingen te verrichten, gebruikmakend van het Snapdragon 8-serie mobiele platform, dat afhankelijk is van een Secure Processor Unit van Qualcomm.

Flexibiliteit in betalingsmethodes

Klanten krijgen de flexibiliteit om betalingen te verrichten met behulp van traditionele kaarten, biometrische kaarten, smartphones of smartwatches. Offline betalingen, waarbij servervalidatie niet mogelijk is, worden beveiligd door de uitgifte van een beveiligd element dat dubbele uitgaven en ongeautoriseerde geldschepping voorkomt. Dankzij Qualcomm’s beveiligde element kunnen smartphones gebruikt worden voor offline transacties.

IST, dat diensten levert aan financiële instellingen, mobiele netwerkoperators en autofabrikanten, heeft reeds de mogelijkheid van offline CBDC-betalingen gedemonstreerd op diverse betaalapparaten. De onderneming kan nu inloggegevens verwerken en betalingen offline voltooien, met gebruik van een geïntegreerd beveiligd element in de telefoons van de gebruikers.

Meer dan 90% van centrale banken zijn bezig met CBDC’s

Een enquête van de Bank for International Settlements (BIS) uit 2021 onthulde dat meer dan 90 procent van de centrale banken bezig is met de ontwikkeling van digitale valuta’s. “Deze nieuwe betalingsoplossing benadrukt het vermogen van Idemia Secure Transactions om een naadloze implementatie te combineren met steeds veiligere technologieën, met het primaire doel om het leven van de gebruiker te vergemakkelijken”, aldus Jerome Ajdenbaum, Vice President digitale valuta bij IST. “We zijn enthousiast om samen te werken met centrale banken en mobiele OEM’s om deze oplossingen wereldwijd uit te rollen.”

Asaf Shen, Senior Director Productmanagement bij Qualcomm Technologies, Inc., voegt toe: “Het gebruik van de Qualcomm SPU in de Snapdragon 8-serie mobiele platforms zal offline CBDC-betalingen veiliger maken en zorgt voor een gemakkelijke integratie voor OEM’s. De certificering van de smartcard voor SPU geeft aan dat deze bestand is tegen aanvallen van een aanvaller met een hoog aanvalspotentieel, wat het hoogste veiligheidsniveau vertegenwoordigt. We kijken uit naar de implementatie van offline CBDC door OEM’s om het leven van de gebruiker te vereenvoudigen.”

De aankondiging volgt op een belangrijke reorganisatie bij Idemia vorige maand, waarbij het bedrijf werd opgedeeld in drie divisies: slimme identiteit, biometrie voor de openbare veiligheid en veilige betalingen.

Blockchain nieuws

Gebruikerservaring blijft grote uitdaging in de crypto-industrie
Nigeria verandert zijn blockchain-beleidscommissie
Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?