Bitvavo, mobiel start
Bitvavo

Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo

De Nederlandse exchange Bitvavo heeft een nieuwe coin gelist: Moodeng (MOODENG). Dit kondigde Bitvavo aan via X. Deze Solana (SOL) memecoin is in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest populaire memecoins binnen de cryptosector. In dit artikel bekijken we wat Moodeng precies is en of het, ondanks de recente hype, nog steeds een goede investering is.

Wat is Moodeng?

Memecoins zijn vaak gebaseerd op de meest onverwachte dingen, en Moodeng is daar geen uitzondering op. De coin is geïnspireerd door Moo Deng, een baby dwergnijlpaard in een Thaise dierentuin. Filmpjes van dit schattige dier gingen viraal, en niet veel later verscheen de Moodeng memecoin.

Halverwege september werd Moodeng gelanceerd op het Solana-netwerk. De koers schommelde aanvankelijk rond de $0,02, maar bereikte op 28 september een piek van bijna $0,33. Sindsdien is de koers begrijpelijkerwijs wat gedaald en probeert MOODENG nu een steunniveau rond $0,20 te vinden.

Met een marktkapitalisatie van ‘slechts’ $189 miljoen is Moodeng nog ver verwijderd van gevestigde memecoins zoals Dogecoin (DOGE), Pepecoin (PEPE), en Bonk (BONK). Toch, met de notering op grote exchanges zoals Bitvavo, lijkt Moodeng een blijvertje te zijn. Of Moodeng zich verder kan ontwikkelen tot een grote speler in de memecoin-markt, zal de tijd leren.

Is Moodeng een goede investering?

De vraag of Moodeng een goede investering is, blijft lastig te beantwoorden. Over het algemeen staan memecoins erom bekend dat ze zeer volatiel zijn en grotendeels afhankelijk zijn van marktsentiment. Een nieuwe memecoin kan zomaar de aandacht van andere tokens wegnemen, wat voor beleggers grote risico’s met zich meebrengt.

Ons advies is dan ook om alleen te investeren in memecoins met geld dat je bereid bent te verliezen. Het merendeel van de investeerders in dit segment lijdt verlies. Op technisch vlak probeert MOODENG momenteel een steunniveau rond $0,20 te behouden. Echter, een verdere daling is niet uitgesloten als dit niveau doorbroken wordt. Aan de andere kant zou een doorbraak boven $0,26 een bullish signaal zijn.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitvavo nieuws

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Nieuwe mijlpaal voor Bitvavo: USDC, de enige MiCA-goedgekeurde stablecoin, nu beschikbaar
Bittensor (TAO) wordt gelist op Bitvavo en de koers ontploft
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales