Bitcoin koers crash
Bitcoin

In 1 uur tijd werd er voor $262 miljoen aan Bitcoin Longs geliquideerd

Een plotselinge daling van de Bitcoin prijs veroorzaakte enorme liquidaties bij enkele van de grootste crypto exchanges.


$556 miljoen geliquideerd

Bitcoin wordt niet voor niets volatiel genoemd. Zo snel als de BTC koers de afgelopen week steeg, zo hard zakte de prijs vanmorgen weer in. De grootste cryptovaluta verloor in enkele uren tijd meer dan 11% van zijn waarde. Tijdens deze crash werd er voor bijna $556 miljoen aan posities geliquideerd op de drie grootste exchanges.

Daarvan werd in één uur alleen al meer dan $262 miljoen aan Bitcoin-longs geliquideerd op de crypto exchange Binance.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 dec.


Bitcoin crash gooide roet in het eten

Liquidatie is een proces waarbij handelsposities in futures automatisch worden gesloten door de exchange, doordat handelaren hoge bedragen lenen, door gebruik te maken van hefboomwerking.

Wanneer de prijs een vooraf bepaalde drempel bereikt, worden dergelijke hefboomposities gesloten en kunnen ze een waterval-effect veroorzaken dat op zijn beurt de marktprijzen nog verder laat zakken.

De liquidaties die vandaag plaatsvonden waren “long” -posities, wat betekent dat het posities waren van handelaren die kapitaal leenden om te wedden dat de prijs van Bitcoin zou stijgen. Echter, door de plotseling koersdaling werden de posities geliquideerd.

Op Binance vonden de meeste liquidaties plaats. Er werd voor meer dan $425 miljoen geliquideerd. Op crypto exchange BitMEX werd nog eens $117 miljoen geliquideerd.

BitMEX liquidaties – Bron: datamish

Bitcoin sentiment blijft bullish

De Bitcoin prijsdaling vond plaats na een paar geweldige weken waarbij de Bitcoin zijn hoogste punt ooit naderde.

Verschillende analisten wijzen er vandaag op dat het algemene sentiment positief blijft. De Bitcoin koers valt vaker even terug voordat het naar grote hoogtes stijgt. Dit gebeurde ook in 2017. Uiteindelijk zal de prijs herstellen van deze dip en BTC naar nieuwe hoogtepunten stuwen.

 

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85