Bitcoin

Inactieve Bitcoin voorraad bereikt hoogste punt in 4 jaar

Gegevens laten zien dat Bitcoin investeerders hun munten niet verkopen. Ze houden hun tokens massaal vast ondanks onzekere economische omstandigheden.


‘HODL waves’ analyse

Op dit moment is 60,63% van alle Bitcoins minstens een jaar niet verplaatst. Deze gegevens, die Glassnode heeft gepubliceerd, suggereren dat het eigendom van Bitcoin consolideert. Investeerders die in 2018 aan de onderkant van de cyclus kochten, waren terughoudend om hun winst te pakken en afstand te doen van hun Bitcoins. Het is meer dan vier jaar geleden dat een zo’n groot percentage van het aanbod inactief is geweest.

Een methode om inactieve Bitcoins te analyseren, is om ze te groeperen op de tijdsduur dat ze inactief zijn geweest. Deze data-analyse, genaamd “HODL Waves”, werd ontwikkeld door Unchained Capital om verschuivingen in het eigendom en gebruik van Bitcoins weer te geven.


Inactieve Bitcoin voorraad

Elke wave ,van één dag, één maand, zes maanden, twee jaar, vijf jaar, enz., vertegenwoordigt de periode waarin een percentage van de uitgegeven voorraad niet is gebruikt bij een transactie. Met andere woorden, het deel wat inactief is.

De term “HODL” vertegenwoordigt het gedrag van Bitcoin investeerders die ervoor kozen om Bitcoins vast te houden. Ze gebruiken of verkopen deze munten niet. Elke wave (golf) visualiseert dus welk percentage van de Bitcoin voorraad “HODLed” is en voor hoe lang.

Percentage Bitcoin voorraad wat inactief is gedurende ten minste één jaar – Bron: Glassnode, CoinDesk Research

Dhruv Bansal, de mede-oprichter van Unchained Capital, legde uit dat deze HODL Wave gegevens suggereren dat investeerders die Bitcoin kochten tussen $6.000 en $3.000 in 2018 het nog steeds vasthouden ondanks de enorme winsten de ze zouden kunnen nemen.

Het aantal munten die meer dan 10 jaar vastgehouden worden zijn met 31% gestegen en het aantal munten die met 2 tot 3 jaar worden vastgehouden met 26%. Dat betekent dat er meer BTC tokens een lange tijd vastgehouden worden dan ooit te voren.

Bitcoin HODL waves van een jaar of langer – Bron: Glassnode, CoinDesk Research

Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Een positief teken

Elke Bitcoin investeerder is misschien niet opzettelijk een HODL’er. Yassine Elmandjra, crypto analist bij ARK Investment Management, speculeerde over de groei van de twee- tot driejarige investeerders. Hij vertelde dat zijn “gok” is dat de groei van deze groep verklaard kan worden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat mensen hun wallets zijn vergeten, niet meer kunnen inloggen op de exchange of mensen simpelweg pas willen verkopen als de munt een nieuw hoogtepunt bereikt.

Ondanks een extreem volatiel eerste kwartaal van 2020 en aanhoudende macro-economische onzekerheid, bevestigt een toenemend aantal slapende Bitcoins dat kopers nog steeds meer dan ooit in hun investering geloven. Bansal zei het volgende:

“Als je gelooft dat de prijsgeschiedenis van Bitcoin zich herhaalt of op zijn minst rijmt, dan kan dit een bullish teken zijn. De markt consolideert in sterke handen, aangezien macrotrends de waardepropositie van Bitcoin benadrukken.”

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom