India Independence Day
Regulatie

India intensifeert toezicht op cryptocurrency-betalingen op het Darknet

India’s Narcotics Control Bureau (NCB) houdt actief toezicht op cryptocurrency-betalingen op het darknet als onderdeel van de voortdurende inspanningen om drugshandel in het land te bestrijden.

Dit werd onthuld door Nityanand Rai, de minister van Binnenlandse Zaken, tijdens een parlementaire discussie op 24 juli. Rai gaf inzicht in India’s huidige strategie om de import en interstatelijke verplaatsing van verdovende middelen te verminderen.

Gebruik van crypto bij drugscriminaliteit inconsistent

Uit gegevens van de NCB, de belangrijkste drugswethandhavings- en inlichtingendienst van India, blijkt dat het gebruik van cryptocurrencies bij drugscriminaliteit de afgelopen vijf jaar inconsistent is geweest. Het aantal gevallen van inbeslagname van drugs met betrekking tot het darknet en cryptocurrencies is echter sinds 2022 gestaag toegenomen.

Rai presenteerde 13 actieplannen tegen het groeiende probleem van drugshandel en narcoterrorisme in India, waarvan er twee specifiek gericht waren op het misbruik van cryptocurrencies. Hij verklaarde: “Er is een speciale taskforce voor darknet en cryptovaluta opgericht om verdachte transacties met betrekking tot drugs op het darknet te monitoren.”

Daarnaast faciliteert de NCB momenteel verschillende trainingsprogramma’s over digitale forensica, het darknet en cryptocurrency.

Volgens gegevens van het National Crime Records Bureau (NCRB) registreerde Punjab de meeste gevallen van drugshandel in India tussen 2020 en 2022.

Nog geen belasting op crypto

Op 23 juli hield de Indiase minister van Financiën, Nirmala Sitharaman, een toespraak over de begroting van de Unie voor 2024, waarin cryptocurrencies niet werden genoemd, waardoor de bestaande belastingregels nog een jaar ongewijzigd blijven.

De Financial Intelligence Unit van het Indiase ministerie van Financiën blokkeerde in januari 2024 Binance en verschillende andere offshore cryptobeurzen vanwege niet-naleving van de Anti-Money Laundering Act van het land. De Indiase overheid gaf de beurs echter de kans om haar diensten te hervatten, op voorwaarde dat ze een boete van $2 miljoen betaalde voor niet-naleving.

Binance was naar verluidt goed voor meer dan 90% van het Indiase cryptohandelsvolume vóór het verbod, maar is nu van plan om de Indiase markt opnieuw te betreden na goedkeuring van de Indiase financiële toezichthouder.

Regulatie nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Ripple vraagt uitstel boete: Kans op beroep flink toegenomen
Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?