Bitcoin koers crash
Bitcoin

Inflatiecijfers VS veroorzaken scherpe daling Bitcoin koers

14 mei bleek een volatiele dag te zijn voor Bitcoin (BTC). De koers van de digitale munt daalde in korte tijd met 3% na de publicatie van nieuwe inflatiecijfers uit de Verenigde Staten.

De Bitcoin-prijs zakte hierdoor naar ongeveer $61.000, wat de bezorgdheid van investeerders over het monetaire beleid van de Federal Reserve (Fed) onderstreept.

Aanhoudende inflatie drukt beleid Federal Reserve

De Producentenprijsindex (PPI) voor april kwam uit op 2,2%, wat de derde opeenvolgende maandelijkse stijging markeert. Dit was de grootste toename sinds de stijging van 3,4% in de periode van mei 2022 tot en met april 2023. Deze cijfers wijzen op aanhoudende inflatiedruk, wat mogelijk van invloed zal zijn op de beleidsbeslissingen van de Federal Reserve.

De stijgende PPI suggereert voortdurende inflatie, wat speculaties aanwakkert dat de Federal Reserve de rentetarieven mogelijk niet zal verlagen. Een uitblijvende renteverlaging betekent dat de kosten voor het lenen van geld hoog blijven.

Hogere rentetarieven maken obligaties en andere vastrentende producten aantrekkelijker vergeleken met aandelen, omdat ze een concurrerend rendement bieden met minder risico. Dit kan leiden tot een uitstroom van kapitaal uit aandelenmarkten, wat de aandelenprijzen onder druk kan zetten.

Een correctie, gevolgd door een stijging

Als het aan de bekende crypto-analist Rekt Capital ligt, zal de huidige daling slechts van korte duur zijn. Hij voorspelt een stijging van de BTC-koers naar $350.000, gebaseerd op een grondige analyse van de historische bull rally van 2016, die een waardestijging van bijna 500% liet zien. In die periode ervoer Bitcoin een korte correctie vlak voordat de koers significant steeg, een vergelijkbaar patroon dat nu zichtbaar is na de recente publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers.

Met de huidige prijs rond de $61.000 zou een herhaling van het scenario uit 2016 de marktwaarde van Bitcoin tot bijna $5 biljoen kunnen opdrijven. Dit zou een belangrijke mijlpaal zijn voor de cryptomarkt, die momenteel gewaardeerd wordt op $2,38 biljoen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?