Ripple, xrp token
Ripple

Institutionele interesse XRP neemt toe ondanks hoger beroep van de SEC

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is niet tevreden met de recente beslissing van rechter Analisa Torres in de zaak tegen Ripple. De toezichthouder heeft aangegeven deze uitspraak te willen aanvechten.

SEC in hoger beroep

Op 14 juli oordeelde rechter Torres dat XRP, gekocht door particuliere beleggers op beurzen, niet als effecten beschouwd kon worden vanwege het hanteren van een blind biedproces. Echter, ze stelde dat directe verkoop van XRP aan institutionele beleggers wel onder de categorie effecten viel.

De SEC was het niet eens met dit oordeel. Als reactie hierop diende de toezichthouder op 9 augustus een gerechtelijk stuk in, specifiek gericht aan rechter Analisa Torres, die een standpunt innam over Ripple’s “programmatische” verkoop van de XRP-token. Hierin gaf de SEC aan tegen een deel van de uitspraak van rechter Torres in beroep te willen gaan.

In hun argumentatie haalde de SEC een recente zaak tegen Terraform Labs en hun oprichter, Do Kwon, aan. In deze specifieke zaak werd de redenatie van rechter Torres met betrekking tot XRP door de betreffende rechter verworpen.

Opkomst van XRP na gedeeltelijke overwinning van Ripple

Na een gedeeltelijke juridische overwinning van Ripple in de rechtbank, is er een hernieuwde belangstelling merkbaar voor XRP-gerelateerde beleggingsproducten, bekend als ETP’s (Exchange-Traded Products). Deze producten worden verhandeld op beurzen en zijn gekoppeld aan de waarde van XRP.

Opvallende groei in XRP-producten

Uit gegevens afkomstig van Fineqia International blijkt dat XRP-gekoppelde ETP’s in een jaar tijd een indrukwekkende groei van 57% hebben doorgemaakt. Deze sterke prestatie heeft geleid tot een totale waarde van deze producten van meer dan $76 miljoen. Dit is een opmerkelijke indicator die suggereert dat institutionele investeerders, zoals banken en pensioenfondsen, een groeiende interesse hebben in deze digitale valuta.

Potentiële risico’s in de horizon

Ondanks het positieve momentum, blijft er een zweem van onzekerheid hangen rond XRP. Er zijn zorgen dat, als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) slaagt in hun beroep, de recente winsten van XRP in gevaar kunnen komen. Een succesvol beroep door de SEC kan een negatieve impact hebben op het vertrouwen in XRP en mogelijk leiden tot een aanzienlijke daling van de prijs. Beleggers worden daarom aangeraden waakzaam te blijven en de ontwikkelingen nauwlettend te volgen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.