Bitcoin

Institutionele vraag voor Bitcoin neemt snel toe

De enorme Bitcoin aankoopdrang van Grayscale van $1,4 miljard in de eerste helft van 2020, samen met twee andere belangrijke factoren, toont aan dat de institutionele vraag snel toeneemt.


De vraag naar Bitcoin blijft groeien

Sinds begin 2020 neemt de institutionele vraag naar Bitcoin gestaag toe. Bovendien blijkt uit gegevens dat de behoefte van institutionele beleggers aan de Bitcoin alleen maar blijft stijgen.

Grayscale zag een enorme instroom van kapitaal in haar Bitcoin fonds. In een half jaar tijd kwam er $1,4 miljard aan kapitaal binnen. Vooral in de maanden van maart tot juni kochten institutionele beleggers meer Bitcoins dan ooit. Een mogelijke verklaring voor de plotselinge toename van de aantrekkelijkheid van de Bitcoin is de crash begin maart. Destijds daalde de prijs van de Bitcoin net onder de $3.600. Meer dan $1 miljard aan futures-contracten werden geliquideerd. Maar in de 72 uur die volgden, stegen de volumes op de detailhandelsmarkten aanzienlijk, vooral op platforms zoals Coinbase.

Net als de particuliere beleggers hebben institutionele beleggers na de enorme koersdaling waarschijnlijk grote hoeveelheden Bitcoin gekocht. Het vermogen onder beheer van de Grayscale Bitcoin Trust is van 17 maart tot 13 mei gestegen van $1,577 miljard naar $3 miljard.

Al met al laten drie belangrijke punten zien dat de institutionele vraag naar de Bitcoin is gestegen. Vooral in het tweede kwartaal van 2020.


Grayscale zag een instroom van $1,4 miljard

In slechts een kwartaal registreerden de producten van Grayscale een kapitaal instroom van bijna $1 miljard. De instroom van $905,8 miljoen verhoogde de totale instroom in de eerste helft van 2020 tot $1,4 miljard. Het halfjaarlijkse rapport van Grayscale luidt:

“De totale investering in de producten van Grayscale bedroeg $905,8 miljoen in 2Q20. Dat is bijna 1,5x het kapitaal dat in heel 2019 is opgehaald.”

De Grayscale Bitcoin Trust wordt beschouwd als een nauwkeurige maatstaf om de institutionele vraag naar Bitcoin te meten. Aangezien de VS en Europa nog geen op de exchange verhandelde fonds rond Bitcoin of crypto valuta hebben goedgekeurd. Het ontbreken van op de exchange verhandelde fondsen in de VS en Europa beperkt de mogelijkheden voor geaccrediteerde en institutionele beleggers. Instellingen kunnen kiezen tussen de Grayscale Bitcoin Trust en directe OTC-transacties. Maar directe OTC-transacties kunnen beveiligingsproblemen veroorzaken.


Gebrek aan mogelijkheden

Vooral vanwege een gebrek aan mogelijkheden, gebruiken grote institutionele instellingen de Grayscale Trust om Bitcoins te kunnen verhandelen. Dit ondanks de hoge premie die ze hiervoor moeten betalen.

Grayscale benadrukte dat 84% van de investeringen afkomstig was van institutionele beleggers in de eerste helft van 2020. De record hoge instroom en het feit dat de overgrote meerderheid afkomstig was van instellingen, suggereert dat de institutionele vraag in het tweede kwartaal is gestegen.

De afgelopen weken is de snelheid van de ophoping van Bitcoin in Grayscale echter wat vertraagd. Uit gegevens van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission bleek dat het bedrijf in drie weken geen enkele Bitcoin heeft gekocht. Een woordvoerder van Grayscale zei in een gesprek dat het vertrouwen in een administratieve rustige periode is geplaatst, die door de SEC ook wel een ‘wachtperiode’ wordt genoemd. De stopzetting van aankopen is tijdelijk. Het betekent niet noodzakelijk dat instellingen zijn gestopt met het kopen van Bitcoin.


Banken beginnen zich te mengen

Sinds januari 2020 zijn grote banken in Azië, Europa en de VS begonnen met het voorbereiden van crypto-bewaarservices. In januari werkte Julius Baer, ​​de op twee na grootste bank van Zwitserland, samen met Seba om diensten voor digitale activa te lanceren.

Twee maanden later diende de grootste bank van Zuid-Korea, genaamd Kookmin, een aanvraag in voor een crypto bewaaroplossing. Ook Standard Chartered bevestigde dat het een custodian oplossing zal ontwikkelen.

De onderneming van Standard Chartered probeert de start van de institutionele acceptatie van crypto valuta’s te vergroten. De intrede van het bedrijf in de markt voor crypto valuta suggereert dat er op de wereldmarkt een algemene groeiende vraag naar Bitcoin en crypto valuta is


Financiële instellingen steunen crypto infrastructuur

Grote financiële instellingen hebben zich de afgelopen jaren pessimistisch opgesteld ten opzichte van cryptocurrencies. Leidinggevenden van Visa, Mastercard en andere financiële dienstverleners hebben eerder kritiek geuit op Bitcoin en crypto-activa.

In oktober 2017 zei de CEO van Mastercard, Ajay Banga, dat crypto valuta’s die niet door de overheid gecontroleerd worden, “afval” zijn. Toch kondigde Mastercard op 20 juli de lancering aan van een partnerprogramma voor crypto kaarten. Raj Dhamodharan, de executive vice-president bij de afdeling digitale activa van Mastercard, zei:

“De markt voor crypto valuta blijft verbeteren. Mastercard creëert veilige ervaringen voor consumenten en bedrijven in de huidige digitale economie. Ons werk met Wirex en het bredere crypto-ecosysteem versnelt innovatie. Daarnaast geeft het consumenten meer keuze in de manier waarop ze willen betalen. ”


Ook Visa gaat samenwerking aan

Ook Visa is een samenwerking aangegaan met Bitcoin Lightning Network-startup Zap. De initiatieven van Mastercard en Visa om een infrastructuur rond crypto valuta’s te bouwen als een potentiële langetermijnstrategie, hebben de groeiende acceptatie van crypto valuta’s als legitieme betaalmiddelen en store of value aangetoond.

Strateeg Lyn Alden herhaalde een vergelijkbaar gevoel in haar recent gepubliceerde beleggingsthesis over de Bitcoin. Daarnaast merkte Alden op dat ze optimistisch is geworden over het groeitraject van de Bitcoin. Afgezien van de halvering, schaarste en het netwerkeffect van de Bitcoin, zei ze dat de aanwezigheid van grote bedrijven in de crypto-industrie een positieve groeifactor is:

‘Sommige grote bedrijven zijn al aan boord. Afgezien van degenen die zijn gegroeid uit crypto-origines zoals Coinbase. Met de Square (SQ) Cash-app kan de Bitcoin bijvoorbeeld worden gekocht. Robinhood, dat dit jaar een inflow van miljoenen nieuwe gebruikers heeft gehad, heeft ingebouwde crypto valuta-handel, wat een gemakkelijke overgang voor Robinhood-gebruikers mogelijk maakt. ”

Op de lange termijn zou de constante toename van de instroom van institutionele beleggers in Bitcoin grotendeels ten goede kunnen komen voor de Bitcoin. De introductie van alternatieve investeringsmogelijkheden in de Grayscale Bitcoin Trust, zoals een ETF of een op de exchange verhandeld biljet, zou de institutionele vraag naar de Bitcoin verder kunnen versterken.

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering