Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Grayscale heeft al 3 weken lang geen enkele Bitcoin gekocht

Gedurende een aantal maanden kocht Grayscale enorm veel Bitcoins op, zelfs meer dan er werden gemined. Echter, deze trend kwam een paar weken geleden tot een halt. Het bedrijf heet al drie weken lang geen enkele Bitcoin meer gekocht.


De plotselinge stop

De Grayscale Bitcoin Trust Fund (GBTC) dient elke week een formulier in bij de Securities and Exchange Commision (SEC), om te laten zien hoeveel Bitcoins ze hebben gekocht. Opvallend is dat er nu al drie weken lang niet meer zo’n rapport is ingediend. De laatste keer dat dit gebeurde was op 25 juni, toen het bedrijf de aankoop van bijna 20.000 BTC openbaar maakte.

Een woordvoerder van Grayscale vertelt dat het stoppen van de BTC aankopen tijdelijk te wijten is aan een ‘administratieve rustige periode’:

“Er was een rustige administratieve periode voor de plaatsing van de Grayscale Bitcoin Trust. “

In ieder geval heeft Grayscale sindsdien geen rapporten meer uitgebracht over nieuwe Bitcoin-aankopen.


Grayscale is indicator voor institutionele interesse

Het is belangrijk op te merken dat Grayscale geen hedgefonds is dat activa koopt in de verwachting dat ze later van zullen stijgen. In plaats daarvan koopt het bedrijf Bitcoins wanneer beleggers een BTC aandeel willen kopen. Momenteel komt elk aandeel overeen met 0,00095891 BTC.

In het tweede kwartaal was 84% van de beleggingen in Grayscale afkomstig van de institutionele beleggers, en dan voornamelijk van hedgefondsen. Het aantal Bitcoins dat Grayscale koopt is dus een goede afspiegeling van de institutionele interesse in de munt. Grascale was vorige maand nog zeer trots dat ze zo veel Bitcoins kochten:

“Na de halvering van Bitcoin in mei overtrof de instroom van BTC in de Grayscale Bitcoin Trust het aantal nieuw gedolven Bitcoins in dezelfde periode. Met zoveel instroom naar Grayscale Bitcoin Trust in vergelijking met nieuw gedolven Bitcoin, is er een aanzienlijke verbetering van de druk aan de aanbodzijde, wat een positief teken kan zijn voor de prijsstijging van Bitcoin. “


Waarom is er zo’n plotselinge stop?

Er zijn een paar mogelijke verklaringen voor de plotselinge stop van Bitcoin aankopen. Een daarvan is seizoensgebonden. Juli is meestal de maand waarin vermogensbeheerders tijdelijk stoppen met beleggen. Veel vermogensbeheerders reizen of nemen vakantie.

Een andere reden zou kunnen zijn dat Bitcoin de afgelopen maanden niet veel heeft gedaan. De munt zit vast in een consolidatiefase en dat maakt het misschien wel minder interessant om in te beleggen.

Bitcoin zit in een consolidatiefase – Bron: CoinMarketCap

Het snelle herstel van de koers trok veel aandacht van investeerders die op traditionele markten waren gefocust. Nu zit BTC echter in een fase waarin het nauwelijks beweegt. Hierdoor neemt het handelsvolume en de interesse in de munt af.

 

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten