Bitcoin Nieuws

Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin

Zowel de Euro als de Britse pond hebben de afgelopen tijd veel waarde verloren ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Precies dit is de reden waarom steeds meer investeerders hun ‘zwakke’ valuta’s verkopen en er Bitcoin mee kopen. Dit is duidelijk terug te zien aan de stijgende handelsvolumes van de EUR/BTC en GBP/BTC handelsparen.

Gabor Gurbacks, strategieadviseur bij VaEck, vertelt dat het niet gek is dat investeerders hun valuta massaal inruilen voor cryptomunten. Ook vertelt hij dat we niet gek op moeten kijken als overheden zelf kleine hoeveelheden Bitcoin gaan kopen om zich tegen hun eigen beleid in te dekken. Gurbacks verwacht dat het Verenigd Koninkrijk de eerste zal zijn die een dergelijke stap zal nemen:

Het Verenigd Koninkrijk zal BTC kopen gezien de volatiliteit van het Britse pond. Aangezien het VK zich nu buiten het bureaucratische apparaat van de EU bevindt, krijgt het een kans om een Bitcoin-hub te worden. Ik denk dat de Britse leiders deze kans zullen benutten.

Investeerders hebben weinig vertrouwen in Britse pond

Vooral de pond heeft de afgelopen dagen veel waarde verloren. De GBP koers zakte gisteren zelfs tot een dieptepunt van slechts 1,03 dollar. De koersval werd veroorzaakt door de nieuwe plannen van de Britse regering om miljarden ponden in de economie te steken die ze niet zelf hebben. Dit alles heeft voor angst gezorgd bij inwoners van het land dat de munt nog verder zal devalueren. Dit is waarom we het volume van het Bitcoin/GBP paar tot 881 miljoen dollar zagen stijgen.

Dat vooral de Britten massaal een alternatief zoeken om hun geld in op te slaan wordt ook duidelijk uit de volgende grafiek. Hier is te zien dat het handelsvolume van Bitcoin een recordstijging van 878,11% doormaakte in de afgelopen 30 dagen.

Bitcoin is een veiligere investering dan de Britse pond

Nu zowel de Euro als de Britse Pond razendsnel waarde verliezen ten opzichte van de dollar, zijn bekende Bitcoin maximalisten zoals Michael Saylor er als de kippen bij om te laten weten dat Bitcoin een geweldig alternatief is. Ook vertelde Saylor dat wanneer centrale banken ingrijpen om hun obligaties overeind te houden, ze de kapitaalmarkten verlammen en hun valuta’s instorten.

Of de Bitcoin echt een beter alternatief is op de lange termijn moet nog blijken. Echter, voor de korte termijn lijkt Saylor gelijk te hebben. De Bitcoin presteerde de afgelopen week namelijk beter dan alle grote valuta’s zoals de Chinese yuan, de Euro, De Britse pond en de Japanse yen. Het lijkt er dus op dat steeds meer mensen Bitcoin dus gaan zien als een afdekking tegen de hardnekkige inflatie.

Bitcoin nieuws

Broer van Litecoin-oprichter legt uit hoe Bitcoin naar 10.000 dollar kan zakken
Dollar springt omhoog, wat de kans op Bitcoin-rally kleiner maakt
Whale verkoopt 420 Bitcoin die hij in 2012 voor 15 dollar per stuk kocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten