Bitcoin

Is Bitcoin in gevaar nu analisten waarschuwen voor een aandelen bubbel?

De Bitcoin prijs zou op korte termijn kunnen dalen. Dit omdat Wall Street-veteranen waarschuwen dat er een bubbel aan het vormen is op de Nasdaq en andere aandelenmarkten.

Ned Davis, die een Wall Street-onderzoeksbureau exploiteert, is van mening dat er een Nasdaq-bubbel aan het ontstaan is. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor de Bitcoin omdat de aandelenmarkt zeer gecorreleerd lijkt aan de cryptomunt de afgelopen maanden.


De correlatie tussen BTC en de aandelenmarkt is gevaarlijk

Sinds maart 2020 zagen we een griezelig grote correlatie tussen Bitcoin en de traditionele aandelenmarkt. Er waren een paar periodes dat de aandelenmarkt steeg en de Bitcoin prijs stagneerde. Maar voor het grootste deel is de correlatie hoog gebleven. Op 9 juli bereikte de correlatie tussen Bitcoin en de S&P 500 een recordhoogte van 0,38.

De correlatie tussen Bitcoin en de S&P 500 in het afgelopen jaar – Bron: Skew.com

Analisten uitten hun bezorgdheid over de overwaardering van tech-aandelen sinds begin juli. Als de op technisch gefocuste Nasdaq begint te crashen, kan dit een grotere neerwaartse trend op de aandelenmarkt veroorzaken.


Tech aandelen zijn bubbel-achtig hoog

De technische aandelen, die op dit moment enorm hoog staan, brengen Nasdaq in gevaar en Bitcoin riskeert daardoor een kleine terugval.
Uit gegevens blijkt dat technische aandelen bijna 50% van de Nasdaq Composite-index vertegenwoordigen. Vandaar dat wanneer de technologieaandelen dalen, de Nasdaq Composite-index vooral hard daalt.

Davis beschreef de huidige situatie van de Nasdaq 100 als ‘bubbel-achtig’, en maakte zich zorgen over de prestaties van FAANG- en tech-aandelen. Hij merkte op dat aandelen zoals Microsoft na de winst sterk daalden, aangezien internet- en softwarebedrijven nog steeds aan het wankelen zijn door de impact van de blokkades van het coronavirus door overheden over de hele wereld.

‘De Nasdaq 100 ziet er bubbel-achtig uit’, zei hij. Als dit geen teken is dat er grote problemen op komst zijn, weet ik niet wat het wel is.

Op de korte termijn zou een inzinking op de aandelenmarkt kunnen zorgen voor een flinke Bitcoin koersval. Dit omdat de correlatie tussen crypto en de aandelenmarkt zeer hoog is.


Bitcoin staat er goed voor

Ondanks de nerveuze Amerikaanse aandelenmarkt laten verschillende punten zien dat crypto beleggers op dit moment over het algemeen zelfverzekerd blijven.

Volgens Grayscale bedroeg het beheerde vermogen van al zijn cryptoproducten 4,3 miljard dollar. Het geeft aan dat institutionele beleggers sinds begin 2020 consequent hebben geïnvesteerd in cryptocurrencies, voornamelijk Bitcoin.

De verhouding tussen long en short contracten op de meeste grote future-beurzen is de afgelopen weken netto positief gebleven voor Bitcoin. Meer dan 52% van de handelaren op de beurs heeft momenteel long contracten.

Desalniettemin zou de onzekerheid op de Amerikaanse aandelenmarkt het sentiment rond Bitcoin op korte termijn kunnen verzwakken. Maar op de langere termijn geven sterke fundamentals een meer positief beeld voor ‘s werelds grootste cryptocurrency.

 

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85