Bitcoin koers crash
Bitcoin

Is de Bitcoin prijs op weg naar de $7.000?

Verschillende analisten vertellen dat nu de Bitcoin koers onder de $9100 is gedaald de kans bestaat dat de Bitcoin prijs daalt tot $7000.


De Bitcoin prijs is deze week van start gegaan met een flinke daling. De koers zakte zelfs even tot onder de $9.000. Dit terwijl de $9.200 – $9.000 grens gezien werd als een sterk ondersteuningsniveau. Doordat de prijs door dit niveau is gezakt denken analisten nu dat de BTC prijs zou kunnen dalen tot $7.000.


Vandaag is enorm belangrijk voor de Bitcoin prijs

Belangrijke niveau’s die traders aangeven zijn nu: $7.700, $7.300, $7.100, $6.400 en $6.000. Alle bovengenoemde prijspunten hebben een historische betekenis. Het niveau van $6.400 is bijvoorbeeld waar Bitcoin een dieptepunt bereikte na een daling van 40% in december 2019.

Crypto investeerder Scott Melker zei dat als Bitcoin vandaag niet boven de $9.270 sluit, de koers in de nabije toekomst waarschijnlijk zal dalen:

‘Die divergentie per uur was genoeg voor een kleine stuitering, maar deze grote oplopende wig lijkt dagelijks kapot te gaan. Houd $9.270 vast, anders zullen we waarschijnlijk lager zien. ‘

Op korte tot middellange termijn benadrukte de crypto handelaar genaamd ‘Satoshi Flipper’ dat het ondersteuningsbereik van $9.000 tot $9.200 cruciaal is om het momentum van Bitcoin te behouden. Als Bitcoin onder de $9.000 sluit, kunnen we een diepe neerwaartse trend verwachten.

Bitcoin prijs bereikt cruciaal punt – Bron: Satoshi Flipper

Gedurende de afgelopen maand is het spotvolume op de Bitcoin markt gestagneerd, terwijl de handel in futures sterk toenam. Het dalende volume hoeft geen slecht teken te zijn. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de verkoopdruk enigszins meevalt.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Miners kunnen zorgen voor een grote verkoopdruk

Het dalende volume op de spotmarkt zou dus misschien positief kunnen uitpakken. Echter is dat niet het enige wat voor een flinke verkoopdruk kan zorgen. Volgens gegevens van BTC.com zal de aanpassing van de mining difficulty binnen 30 uur plaatsvinden.

Aanvankelijk werd geschat dat de mining difficulty met ongeveer 12% zou toenemen. Maar nu wordt er verwacht dat het zelfs met meer dan 14% gaat corrigeren.

Mining difficulty gaat met 14% toenemen – Bron: BTC.com

In eenvoudige bewoordingen zal het voor miners 14% moeilijker worden om Bitcoins te minen, wat leidt tot hogere kosten. Dit kan op zijn beurt weer leiden dat miners veel meer Bitcoins zullen verkopen.

Bitcoin-investeerder Willy Woo vertelt dat miners verantwoordelijk zijn voor één van de belangrijkste vormen van verkoopdruk op de mark. Nu Bitcoin onder de $9.000 daalt, kan extra verkoopdruk van miners de kans op een correctie op korte termijn vergroten.

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom