XRP koers, ripple
Ripple

Is Ripple zelf de oorzaak van de daling van de XRP-prijs naar het laagste niveau in twee maanden?

Het Ripple-netwerk leek een tijdje de wind in de rug te hebben. Na een gedeeltelijke overwinning op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) schoot de XRP koers binnen 24 uur omhoog van ongeveer $0,47 naar meer dan $0,80, bijna een verdubbeling.

Echter, de explosieve stijging die in juli plaatsvond, is vrijwel tenietgedaan; de XRP staat nu weer op een waarde van $0,48. Hoewel deze daling op het eerste gezicht toe te schrijven lijkt aan de voortdurende juridische strijd met de SEC, zijn er nu indicaties dat Ripple zelf mogelijk een rol heeft gespeeld in deze daling.

Overname Fortress Trust als oorzaak

Toen duidelijk werd dat de SEC niet van plan was zich zomaar terug te trekken en een interlocutoir beroep instelde, begon de waarde van XRP geleidelijk af te nemen. Deze afname vond plaats ondanks verschillende positieve ontwikkelingen, waaronder de overname van Fortress Trust, een financiële entiteit die actief is in de blockchain- en Web3-sector.

Na de aankondiging van deze overname rezen er vragen of Ripple mogelijk een substantiële hoeveelheid XRP had verkocht om de acquisitie te financieren. Advocaat Bill Morgan opperde dat de middelen nodig waren om Fortress Trust te kunnen overnemen. Dit zou een aanzienlijke verkoop van XRP kunnen betekenen, wat volgens sommigen mogelijk heeft bijgedragen aan de daling van de XRP-prijs.

Geen concreet bewijs

Er is echter geen hard bewijs voor deze beweringen. Hoewel een deel van de daling mogelijk gerelateerd kan zijn aan de overname, is het belangrijk om in gedachten te houden dat de gehele cryptomarkt momenteel in een dip zit. Bill Morgan wijst er dan ook op dat XRP niet de enige cryptocurrency is die te maken heeft met een prijsdaling, hoewel het wel de slechtst presterende is in de top 10 van cryptocurrencies.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

BitBoy heeft mogelijk $80 miljoen aan XRP, maar vraagt toch om donaties
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
Hoeveel heeft Ripple’s Rechtszaak Tegen de SEC Gekost?
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht