Rome, Italië
Regulatie

Italië van plan om belasting op cryptowinst fors op te voeren naar 42% in nieuwe begroting 2025

De Italiaanse regering heeft plannen aangekondigd om de vermogenswinstbelasting op bitcoin en andere cryptovaluta te verhogen van 26% naar 42%. Dit maakte viceminister van Economie Maurizio Leo bekend tijdens een persconferentie over de begroting voor 2025, aldus de Italiaanse zakenkrant Il Sole 24 Ore.

Inkomsten genereren voor extra steun

Deze maatregel, goedgekeurd door de Raad van Ministers, is bedoeld om extra inkomsten te genereren voor extra steun aan gezinnen, jongeren en bedrijven. De belastingverhoging volgt op eerdere regels die sinds 2023 cryptowinsten boven € 2.000 belasten met 26%. Tot dat moment werd crypto in Italië behandeld als vreemde valuta, wat lagere tarieven met zich meebracht.

Met deze forse belastingverhoging sluit Italië aan bij de internationale trend om cryptowinsten zwaarder te belasten. Ook het Verenigd Koninkrijk overweegt een verhoging van de vermogenswinstbelasting van 20% naar 39%.

Geen algemene belastingverhogingen voor burgers

Ondanks de verhoging op cryptowinsten benadrukte premier Giorgia Meloni dat er geen algemene belastingverhogingen voor burgers komen. Ze bevestigde dat de eerder beloofde belastingverlagingen voor werknemers permanent worden, en dat € 3,5 miljard van de belastingopbrengsten van banken en verzekeringsmaatschappijen wordt ingezet voor gezondheidszorg en de ondersteuning van kwetsbare groepen.

De aangekondigde maatregelen maken deel uit van een breder economisch plan om de overheidsinkomsten te verhogen en tegelijkertijd kwetsbare sectoren te beschermen.

Regulatie nieuws

Zuid-Korea versterkt toezicht op cryptomarkt en overweegt lancering van crypto-ETF’s
Ripple vs SEC rechtszaak: Grote ontwikkelingen deze week?
Centrale Bank VAE verleent voorlopige goedkeuring voor AED Stablecoin: Belangrijke stap richting gereguleerde cryptovaluta
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk