Jack Dorsey
Bitcoin

Jack Dorsey spreekt over de toekomst van Bitcoin

Jack Dorsey, mede-oprichter van onder andere Twitter, sprak tijdens een exclusief evenement in Toscane over zijn visie op Bitcoin (BTC) en het huidige financiële systeem. Hij voorspelt dat Bitcoin op termijn de Amerikaanse dollar kan vervangen als de dominante wereldvaluta. Volgens Dorsey zal Bitcoin in de komende 10 tot 15 jaar evolueren van een waardeopslag naar een dagelijkse valuta.

Het zal enige tijd duren. Misschien niet 10 jaar, maar het kan wel 15 jaar zijn. Langzaam maar zeker zullen mensen de waarde van dit systeem inzien en begrijpen waarom het zo krachtig is.

– Jack Dorsey

De opkomst van Bitcoin

Dorsey stelt dat we in de huidige wereld overal toestemming voor nodig hebben, vooral in het financiële systeem. Bitcoin vormt echter een steeds sterkere tegenstroom tegen deze afhankelijkheid. Hij ziet Bitcoin als een krachtig middel om de afhankelijkheid van traditionele fiatvaluta’s, zoals de Amerikaanse dollar en de Chinese yuan, te verminderen.

Hij benadrukt dat Bitcoin niet alleen een alternatieve vorm van geld biedt, maar ook meer controle en vrijheid over persoonlijke financiën. Deze eigenschappen maken Bitcoin volgens hem aantrekkelijk voor bredere acceptatie wereldwijd.

Volgens Dorsey is de decentralisatie van Bitcoin een cruciaal aspect. Dit maakt Bitcoin minder kwetsbaar voor overheidsinvloeden en economische manipulatie, wat het een groot voordeel geeft ten opzichte van traditionele valuta’s. Hij merkt op dat de Amerikaanse dollar en de Chinese yuan “twee entiteiten zijn waar we geen controle over hebben, en die je niet zelf kiest.” Bitcoin daarentegen biedt veel meer vrijheid, aldus Dorsey.

Dorsey heeft veel vertrouwen in Bitcoin

Dorsey voorziet een toekomst waarin Bitcoin niet alleen een opslag van waarde is, maar ook een gebruiksvriendelijke en stabiele valuta voor dagelijkse transacties. Dit zien we momenteel al op kleinere schaal gebeuren met behulp van bijvoorbeeld het Bitcoin Lightning Network, en hij verwacht dat deze trend de komende tien jaar alleen maar zal toenemen.

Dorsey is de oprichter van fintech firma Block. In mei kondigde het bedrijf aan meer te gaan investeren in Bitcoin, met plannen om 10 procent van de winsten te herinvesteren in deze cryptocurrency.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers