crypto belegging
Blockchain

Jonge Amerikanen geven voorkeur aan cryptocurrencies boven aandelen

Jonge Amerikanen lijken zich te distantiëren van traditionele beleggingsvormen zoals aandelen en richten zich in toenemende mate op alternatieve activa zoals cryptocurrencies en non-fungible tokens (NFT’s). Dit blijkt uit de meest recente gegevens van de Policygenius Financial Planning Survey, uitgevoerd van 16 tot 19 oktober en gepubliceerd op 9 april.

Waarschijnlijk investeren in alternatievere activa

Uit het onderzoek, waaraan 4.063 volwassen Amerikanen deelnamen, blijkt dat 20% van de Gen Z-ers (18-26 jaar) en 22% van de millennials (27-42 jaar) veel waarschijnlijker zullen investeren in dergelijke alternatieve activa dan oudere generaties zoals de Generatie X-ers en de Babyboomers. Daarentegen bezit slechts 18% van de Gen Z-respondenten aandelen, wat aanzienlijk lager is dan de 28% bij de Generatie X en 45% bij de Babyboomers.

Volgens Myles Ma, een analist bij Policygenius, benadrukt dit een verschuiving in de manier waarop jongere generaties hun rijkdom opslaan en mogelijk een grotere bereidheid tonen om risico’s te nemen met hun financiën. “Deze trend kan niet alleen wijzen op een veranderende risicobereidheid, maar ook op de obstakels die jongeren ondervinden, zoals de krappe huizenmarkt,” aldus Ma.

Opvallend is ook dat jongere generaties zich vaak eerst tot sociale media wenden voor financieel advies, met 9% van de Gen Z en 8% van de millennials die deze platforms als eerste informatiebron gebruiken. Dit in tegenstelling tot slechts 3% van de Gen X en 1% van de Babyboomers.

‘Enigszins trots’ op financieel managementvaardigheid

De survey toont verder aan dat jonge investeerders, ondanks de uitdagingen van het moderne financiële landschap, ‘enigszins trots’ zijn op hun financieel managementvaardigheden. Dit onderstreept hun proactieve benadering van financiële onafhankelijkheid en geletterdheid.

Eerdere studies bevestigen eveneens de groeiende interesse van jongere generaties in digitale activa. Zo onthulde een onderzoek van Bitget in april 2023 dat 46% van de millennials in grote economieën zoals de VS, China, en Duitsland cryptocurrencies bezitten. Een ander onderzoek van Charles Schwab toonde aan dat ongeveer de helft van de Gen Z en millennials hun pensioenfondsen gedeeltelijk in digitale activa wensen te investeren, waarbij een aanzienlijk percentage al buiten traditionele pensioenfondsen om in cryptocurrencies investeert.

Deze trends wijzen op een belangrijke verschuiving in de beleggingsstrategieën van jongere generaties, die steeds vaker kijken naar het rijk van digitale valuta’s en andere niet-traditionele activa.

Blockchain nieuws

Venezolaanse Regering keurt Cryptomining af wegens hoge elektriciteitsvraag
Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?