Blockchain,, Trending

Jongste crypto miljonair start eigen betalingsapp

Één van de jongste cryptocurrency miljonair heeft de cryptocurrency betaalapplicatie Metal gelanceerd. Erik Finman heeft samen met de mede-oprichter van cryptocurrency QuickCoin de app gelanceerd. Volgens hen zal deze app de markt domineren en hiermee de directe concurrentie aangaan met Facebook zijn Libra en Binance zijn Venus.


Betaalapp Metal

De betaalapp Metal werkt door middel van peer-to-peer (p2p) en ondersteunt op dit moment zowel Bitcoin (BTC) als Ethereum (ETH). Tevens wordt zijn eigen token, de Metal (MTL) ondersteunt. Verwacht wordt dat er in de toekomst meerdere cryptocurrencies zullen worden ondersteunt.

De makers van de app zijn zo overtuigd van het goede, dat het “de Libra zou vernietigen”, aldus Erik Finman. De Libra van Facebook zit momenteel echter nog in de ontwikkelingsfase en is onlangs door het Amerikaanse gerechtshof gedwongen de ontwikkeling te pauzeren. Wanneer deze officieel zal worden gereleased is hierdoor nog onduidelijk.


Samenwerking Steem

Afgelopen maand ging Metal een samenwerking aan met sociale netwerk Steemit. Dit sociale netwerk is op cryptocurrency gebaseerd en heeft ook zijn eigen token; de Steem. Door de samenwerking ondersteunt de betalingsapp deze token dan logischerwijs ook. Tevens neemt door deze samenwerking Steemit de discovery-sectie over van de Metal betalingsapp, waardoor zij enorm veel interessante inhoud zal plaatsen en de gebruikers vertrouwd maken met de Steem blockchain.

De betalingsapp Metal is al officieel live gegaan en is te downloaden voor zowel iOS gebruikers als Android gebruikers.