JPMorgan
Blockchain

JPMorgan voegt programmeerbare betalingen toe

De toonaangevende bank JPMorgan heeft in een nieuwe ontwikkeling een nieuwe programmeerbare betalingsfunctie geïntegreerd in zijn baanbrekende blockchain-betalingssysteem, JPM Coin. Deze toevoeging belooft innovatieve mogelijkheden voor geavanceerde betalingsopties en markeert een belangrijke stap voorwaarts in de evolutie van financiële technologieën.

Flexibel inspelen op veranderende marktomstandigheden

Met deze geavanceerde functionaliteit kunnen bedrijven nu geldoverdrachten automatiseren op basis van vooraf ingestelde voorwaarden. Hierdoor wordt het mogelijk om moeiteloos financiële verplichtingen zoals achterstallige betalingen en margestortingen te dekken.

Naveen Mallela, het hoofd van Coin Systems bij JPMorgan’s blockchain-divisie Onyx, deelde met Bloomberg: “Als we praten over digitale valuta en getokeniseerde deposito’s, is de langgekoesterde wens altijd geweest om betalingen te kunnen programmeren.” Deze ontwikkeling opent de deur naar een nieuwe dimensie van flexibiliteit en efficiëntie in financiële transacties.

Bedrijven kunnen gebruikmaken van programmeerbare betalingen om extra inkomsten te genereren uit deposito’s, vooral in het huidige renteklimaat, benadrukt Mallela. Hij legt uit: “In een tijd waarin de rentetarieven bijna nul zijn, ondervinden schatkistbeheerders minder druk, maar wanneer de tarieven 5,5% bedragen of stijgen, worden al deze mogelijkheden aanzienlijk aantrekkelijker.”

Deze innovatieve benadering biedt bedrijven een strategisch instrument om flexibel in te spelen op veranderende marktomstandigheden en zo hun financiële positie te optimaliseren.

Voordelen van blockchain bij betalingen

Blockchain maakt het nu mogelijk om op elk moment van de dag directe overschrijvingen uit te voeren, een opmerkelijk verschil met de periodieke batchtransacties die traditionele financiële instellingen hanteren. Het nieuwe systeem elimineert tevens de noodzaak van doorlopende opdrachten, waardoor overboekingen plaatsvinden zodra aan vooraf bepaalde criteria is voldaan. JPM Coin, werkzaam op een geautoriseerde blockchain die niet openbaar toegankelijk is, is exclusief beschikbaar voor institutionele klanten van JPMorgan.

Deze innovatieve technologie heeft reeds praktische toepassing gevonden bij de Duitse multinational Siemens AG, die deze week haar rekeningen heeft geconfigureerd voor geautomatiseerde geldtransfers om potentiële tekorten direct aan te pakken.

Naveen Mallela benadrukt: “Als je nadenkt over de huidige bankrekening bij welke financiële instelling dan ook, kom je niet veel tegen op het gebied van configureerbaarheid en regels. Wij zijn van mening dat dit het pioniersvoorbeeld is van het opbouwen van een traditioneel financieel bedrijf door programmeerbare betalingen op schaal te implementeren, met behulp van bestaand geld van commerciële banken.”

Blockchain nieuws

Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?