kamala harris
Blockchain

Kamala Harris wil dat Amerika dominant is in blockchain

Onder de huidige President Joe Biden is sprake van een vijandig beleid richting crypto. Daar lijkt Kamala Harris nu verandering in te willen brengen. Bij de Economic Club of Pittsburgh liet Harris opnieuw van zich horen over de crypto-industrie.

Ze gaf aan de industrie te willen beschermen en dat Amerika “dominant blijft” in blockchain, kunstmatige intelligentie en andere nieuwe technologie.

We gaan investeren

“We zullen investeren in bio-industrie en lucht- en ruimtevaart, dominant blijven op het gebied van AI en kwantumcomputing, blockchain en andere opkomende technologieën, en onze voorsprong op het gebied van innovatie en productie van duurzame energie vergroten”, aldus Harris tijdens een toespraak op 25 september in Pittsburgh.

“De volgende generatie van doorbraken – van geavanceerde batterijen tot geothermische energie tot geavanceerde kernenergie – worden niet alleen hier uitgevonden, maar hier in Amerika gebouwd door Amerikaanse werknemers”, zo voegde ze daaraan toe.

In tegenstelling tot haar concurrent Donald Trump, bleef Kamala Harris heel lang stil over Bitcoin en crypto. Dat bleef het geval tot 22 september. Op die dag maakte ze plotseling een statement waarin ze nieuwe technologie aanmoedigde, waaronder digitale assets, terwijl ze ook vond dat consumenten betere bescherming verdienen.

Echt belangrijk is crypto niet voor Harris. In haar 82-pagina’s tellende economische plan staat er slechts één referentie naar digitale assets. In de desbetreffende zin geeft Harris aan dat ze innovatieve technologieën zoals AI en digitale assets zal aanmoedigen, terwijl ze Amerika’s consumenten en investeerders wil beschermen.

Amerika moet de leiding houden

Tijdens haar toespraak gaf Harris aan hoe belangrijk het is dat Amerika de leiding weet te houden over rivaliserende landen. Met name als het gaat om nieuwe technologie, zodat het zeker is dat Amerika de wereld blijft leiden op het gebied van industrieën van de toekomst; en om er zeker van te zijn dat Amerika en niet China de concurrentiestrijd voor de 21e eeuw wint.

Op 19 september deelde VanEck de opvallende mening dat een overwinning van Kamala Harris mogelijk beter zou zijn voor Bitcoin dan een tweede termijn voor Donald Trump. Waarom? Omdat het bepaalde structurele problemen zou kunnen oplossen. Problemen die de adoptie van Bitcoin momenteel in de weg staan.

Daar voegden zij echter aan toe dat een nieuwe termijn voor Trump “over het algemeen bullish” is voor het crypto-ecosysteem, vanwege zijn standpunten met betrekking tot deregulering en het aanmoedigen van de groei van de industrie in Ameirka.

“Los van de uitkomst van de verkiezingen zal de trend van groeiende begrotingstekorten en de stijgende schuldenberg doorzetten. Dit suggereert een verzwakking van de Amerikaanse dollar en een macro-economisch klimaat waarin Bitcoin historisch gezien goed presteerde”, zo vertellen de analisten van VanEck.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Goed nieuws: aantal Bitcoin whales schiet omhoog het afgelopen jaar
Bitcoin test $65.000, maar deze altcoins stelen de show
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen