kamala harris
Regulatie

‘Kamala Harris zal beter zijn voor Crypto dan Biden’

Het huidige beleid van president Joe Biden ten aanzien van cryptocurrency wordt door sommigen als problematisch beschouwd. Er lijkt echter hoop te zijn dat zijn mogelijke opvolger, Kamala Harris, een betere toekomst kan bieden voor de crypto-industrie. Pro-crypto Democraat Wiley Nickel denkt hier ook zo over.

“We hebben goede aanwijzingen gekregen dat zij een evenwichtige aanpak zal hanteren in deze kwestie,” aldus Nickel. Samen met veertien andere pro-crypto Democratische leden stuurde hij een brief met voorstellen naar het Democratisch Nationaal Comité (DNC) om de ondersteuning van cryptocurrency te bevorderen.

Harris campagne toont interesse in crypto

In de brief drongen Nickel en zijn collega’s er bij Kamala Harris op aan om een running mate te kiezen die positief staat tegenover cryptocurrency. Ze moedigden haar ook aan om in gesprek te gaan met prominente figuren in de crypto-industrie.

Zo is er al contact geweest met Mark Cuban, een bekende Bitcoin-enthousiasteling en investeerder. “Ik krijg meerdere vragen uit haar kamp over crypto,” zei Cuban. Hij ziet dit als een teken dat Harris en haar team de crypto-sector serieus nemen.

Volgens Nickel moet crypto een belangrijk speerpunt worden voor de Democratische partij. “Crypto is een prominent politiek onderwerp geworden dat niet langer genegeerd kan worden,” zei hij. Nickel benadrukte dat duidelijkheid over de crypto-industrie van essentieel belang is voor de Amerikaanse economie. Over het algemeen is hij optimistisch over het crypto-beleid van Harris, mocht zij tot president worden gekozen.

Weet Trump waar hij het over heeft?

Ondertussen is Harris’ concurrent, Donald Trump, actief bezig om de steun van crypto-enthousiastelingen te winnen. Zo was hij aanwezig bij de jaarlijkse Bitcoin Conferentie in Nashville en deed hij verschillende beloftes aan de crypto-industrie. Hij verklaarde onder andere dat hij SEC-voorzitter Gary Gensler op zijn eerste dag zou ontslaan en beloofde dat hij Bitcoin niet door de Amerikaanse overheid zou laten verkopen.

Nickel staat echter sceptisch tegenover Trumps pro-crypto retoriek. Hij is van mening dat Trump deze uitspraken doet om stemmen te winnen, zonder de intentie ze daadwerkelijk uit te voeren.

“Ik geloof niet dat hij veel zal doen van wat hij zegt. Hij probeert vooral uit de gevangenis te blijven en zal alles zeggen om stemmen te krijgen.”

Nickel suggereert zelfs dat Trump vaak niet goed geïnformeerd is over cryptocurrency. Desondanks blijft hij optimistisch over wat Harris kan betekenen voor de crypto-industrie.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Regulatie nieuws

Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Hongkong werkt aan AI-richtlijnen voor de financiële sector
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’