Binance, BNB
Altcoin

Kan de BNB koers het niveau van 500 dollar bereiken?

De BNB koers is momenteel met een poging bezig om een weerstandslijn te doorbreken waar het al twee jaar tegenaan loopt. Voor investeerders voelt het alsof de rendementen van BNB achterblijven op die van de rest van de markt en daardoor is er nog weinig sprake van optimisme.

Kan de munt dat gevoel doorbreken en iedereen weer verrassen met een fantastische bullrun?

Moeten BNB-investeerders zich zorgen maken?

Op basis van de onderstaande grafiek van Santiment lijkt het sentiment (geel) rondom BNB momenteel richting een dieptepunt te bewegen, terwijl het sociale volume nog altijd heel hoog is.

Over het algemeen is dat geen goed teken voor de koers, zoals de grafiek laat zien. Het sentiment voor BNB bevindt zich momenteel op het laagste niveau in negen maanden tijd. Dat is natuurlijk bijzonder op een moment dat de Bitcoin koers door het dak gaat.

Verder is de MVRV Z-score van BNB op dit moment ook niet rooskleurig voor de altcoin. De MVRV Z-score vergelijkt de marktwaarde van een munt met de gerealiseerde waarde (de gemiddelde koers waarvoor alle munten voor het laatst van eigenaar gewisseld zijn).

Een positieve score impliceert dat een project overgewaardeerd is en een negatieve score wijst op onderwaardering. Op dit moment lijkt BNB voorbij de 2,73 te breken, wat suggereert dat de munt op dit moment overgewaardeerd is.

Alles hangt af van Bitcoin

Uiteindelijk hangt veel af van de verdere ontwikkeling van de Bitcoin koers. Zelfs als het sentiment rond een munt bearish is, kan deze stijgen als de Bitcoin koers weer aan een katapult-stijging begint.

Op dit moment hikt Bitcoin met een koers van 69.500 dollar tegen zijn all-time high aan. Eén uitbarsting kan genoeg zijn om de BNB koers ook voorbij de weerstand van 500 dollar te tillen.

Wat dat betreft blijft de markt een onvoorspelbaar beestje. Het kan dooien en het kan vriezen. Dat is en blijft het verhaal en daarom is het belangrijk om voor jezelf investeringen uit te kiezen voor de lange termijn en je niet continu te laten beïnvloeden door allerlei korte termijn ontwikkelingen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om BNB of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten