Ripple, xrp
Ripple

Kan XRP 1 dollar waard worden na de lancering van Ripple’s stablecoin?

Ripple bereidt zich voor om later dit jaar zijn eigen stablecoin, RLUSD, te lanceren. Deze lancering zou niet alleen een positief effect kunnen hebben op de prijs van XRP, maar ook het vertrouwen in de technologie van Ripple versterken. Maar kan deze ontwikkeling ervoor zorgen dat de XRP koers binnenkort de grens van $1 bereikt? In dit artikel verkennen we deze mogelijkheid.

Wat is RLUSD?

In april van dit jaar kondigde Ripple zijn plannen aan voor de lancering van RLUSD, een stablecoin die 1-op-1 gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Deze stablecoin zal beschikbaar zijn op zowel de XRP Ledger (XRPL) als op Ethereum. Om RLUSD breed toegankelijk te maken voor gebruikers, werkt Ripple samen met grote exchanges zoals Bitstamp, Bitso, Uphold en MoonPay.

Veel analisten speculeren dat de lancering van RLUSD de prijs van XRP aanzienlijk kan laten stijgen. De verwachting is dat dit nieuwe product meer vertrouwen in het Ripple-ecosysteem zal brengen, wat kan leiden tot een grotere adoptie van zowel de blockchain als de betalingsoplossingen van Ripple. Hierdoor zou de vraag naar XRP kunnen toenemen.

Op dit moment staat de prijs van XRP rond de $0,55. Om de grens van $1 te bereiken, zou de munt meer dan 80% moeten stijgen. De vraag blijft of dit haalbaar is en in welke mate RLUSD hieraan zal bijdragen.

De toekomst van XRP volgens ChatGPT

Om meer inzicht te krijgen in de toekomst van XRP, vroegen we ChatGPT naar een mogelijke prijsstijging. Volgens de AI-assistent zou de lancering van RLUSD inderdaad het vertrouwen in Ripple’s technologie kunnen vergroten, wat de interesse en adoptie van het netwerk zou versterken. Een toenemend aantal investeerders zou kunnen zorgen voor een stijgende vraag naar XRP, wat een prijsstijging zou kunnen veroorzaken.

Toch hangt een prijsstijging naar $1 niet alleen af van RLUSD. Andere factoren spelen ook een belangrijke rol, zoals de uitkomst van de lopende rechtszaak tussen Ripple en de SEC, en de algemene marktomstandigheden in de cryptomarkt. Een gunstige uitkomst van de rechtszaak zou een sterke katalysator kunnen zijn voor verdere prijsstijgingen.

De aanhoudende juridische strijd met de SEC

De juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die in december 2020 begon, lijkt voorlopig nog niet voorbij. Eerder deze week ging de SEC in beroep tegen delen van de uitspraak van rechter Analisa Torres uit 2023, waarin werd bepaald dat de verkoop van XRP aan particuliere investeerders via crypto exchanges niet in strijd was met de Amerikaanse effectenwetten.

De SEC blijft vasthouden aan haar standpunt en probeert nu bepaalde claims opnieuw op de agenda te zetten. Dit werd fel bekritiseerd door de Amerikaanse advocaat Jeremy Hogan, die de stap van de SEC als een “chicken move” bestempelde. Hij wees erop dat de SEC eerder de kans had om de zaak tegen Ripple-CEO Brad Garlinghouse en medeoprichter Chris Larsen voor de rechter te brengen, maar daarvan afzag. Nu probeert de toezichthouder alsnog deze claims nieuw leven in te blazen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt: XRP koers kan nog steeds naar $60 ondanks rechtszaak met SEC
SEC tekent op het laatste moment beroep aan in rechtszaak tegen Ripple
Grote update voor XRP Ledger: Decentralized Identifiers (DID) binnenkort geactiveerd
Meer nieuws

Meest gelezen

Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Waarom de XRP koers naar $1.000 kan stijgen als het SWIFT vervangt
Crypto handelaar hint op parabolische stijging voor deze Cryptomunt
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk