Avalanche Foundation rondt terugkoop van AVAX-Tokens van Luna Foundation Guard af voor $53 miljoen
De Avalanche Foundation heeft met succes de terugkoop voltooid van 1,97 miljoen AVAX-tokens, die eerder in bezit waren van de failliete LFG.
1u | 24u | 7d | 14d | 30d | 1j |
---|
De Avalanche koers van vandaag is . Het 24 uurs handelsvolume van Avalanche ligt op . De koers is met . Dat betekent dat de Avalanche koers met % is . Avalanche is de nummer en heeft een marktkapitalisatie van . Wil je Avalanche kopen? Dat kan. De beste plekken om Avalanche te kopen zijn: Bitvavo, KuCoin, Binance en Coinbase. Je kunt meer aanbieders vinden op onze kopen/verkopen pagina.
Op deze pagina vind je de live Avalanche koers in zowel euro als dollar. Avalanche is een ‘layer-one’ blockchain die functioneert als een platform voor gedecentraliseerde applicaties (DApps) en aangepaste blockchain netwerken. Avalanche wordt gezien als één van de rivalen van Ethereum. Het doel van Avalanche is dan ook om Ethereum te verslaan als de meest populaire blockchain voor smart contracten. Dit doet het door een veel hogere transactie output mogelijk te maken van 6.500 transacties per seconde.
Het Avalanche netwerk bestaat uit drie afzonderlijke blockchains: de X-Chain, C-Chain en P-Chain. Elke chain heeft een ander doel, wat verschilt met de benadering die Bitcoin en Ethereum gebruiken. De blockchains van Avalanche gebruiken zelfs verschillende consensusmechanismen op basis van hun use-cases.
Na de lancering van het mainnet in 2020 heeft Avalanche gewerkt aan de ontwikkeling van een eigen ecosysteem van DApps en DeFi toepassingen. Verschillende op Ethereum gebaseerde projecten zoals SushiSwap en TrueUSD zijn geïntegreerd met Avalanche. Verder werkt het platform continu aan het verbeteren van de interoperabiliteit tussen het eigen ecosysteem en Ethereum.
Avalanche werd gelanceerd door het bedrijf Ava Labs. Ava Labs is opgericht door een professor van de Cornell universiteit genaamd Emin Gün Sirer, en professors in computerwetenschappen Kevin Sekniqi en Maofan Yin.
Gün Sirer is een veteraan in cryptografisch onderzoek en heeft zes jaar voor de release van de Bitcoin-whitepaper al een concept voor een peer-to-peer virtuele valuta ontworpen. Hij was ook betrokken bij het werk aan de oplossingen voor het opschalen van Bitcoin. Daarnaast was hij betrokken bij een onderzoek naar Ethereum. Uit al dit onderzoek ontstond de whitepaper die leidde tot de oprichting van Ava Labs in 2018.
Zoals hierboven te lezen is, bestaat Avalanche nog helemaal niet zo lang. De eerste keer dat de AVAX prijs genoteerd werd was in september 2020. Op dat moment lag de Avalanche koers rond de $5,20. Begin 2021 vond de eerste echte grote koersstijging plaats. De Avalanche koers bereikte in februari 2021 een prijs van $55. In juli 2021 zakte de koers echter weer terug tot $11. Sindsdien is de prijs pas echt gaan stijgen. Hierdoor bereikte AVAX op 21 november 2021 zijn hoogste punt ooit van $144,96.
Avalanche probeert een belangrijk blockchain trilemma op te lossen. Dit trilemma stelt dat blockchains niet op grote schaal een voldoende mate van decentralisatie kunnen bereiken. Een gevolg hiervan zijn hoge transactiekosten, zoals vaak het geval is op het Ethereum-netwerk.
Om dit probleem op te lossen, heeft Avalanche drie blockchains ontworpen.
De Exchange Chain (X-Chain) wordt gebruikt om de AVAX munten uit te wisselen. Net als de ERC-20-standaard op Ethereum, volgen deze munten een reeks aan standaard regels. Deze blockchain maakt gebruik van het Avalanche-consensusmechanisme.
De Contract Chain (C-Chain) host smart contracten en gedecentraliseerde applicaties (DApps). Het heeft zijn eigen Avalanche Virtual Machine, vergelijkbaar met de Ethereum Virtual Machine. Hierdoor kunnen ontwikkelaars EVM DApps forken. Deze blockchain maakt gebruik van het Snowman-consensusmechanisme.
De Platform Chain (P-Chain) coördineert netwerkvalidators, volgt actieve subnetten en maakt het creëren van nieuwe subnetten mogelijk. Subnetten zijn sets van validators. Elk subnet kan meerdere blockchains valideren. Echter kan een blockchain slechts door één subnet worden gevalideerd. Deze blockchain maakt ook gebruik van het Snowman-consensusmechanisme.
Deze verdeling van taken maakt een hogere doorvoer mogelijk zonder concessies te doen aan decentralisatie. Private blockchains op het netwerk kunnen bijvoorbeeld vereisen dat de validators van het subnet voldoende geografisch gedecentraliseerd zijn of aan bepaalde voorschriften voldoen. Door deze structuur te volgen, verbetert Avalanche de interoperabiliteit met andere blockchains die willen integreren met het Avalanche ecosysteem. Bovendien zijn de twee verschillende consensusmechanismen ontworpen terwijl er rekening werd gehouden met alle blockchains. Hierdoor is hun efficiëntie verder verbeterd.
Het maximale aanbod van AVAX-tokens is beperkt tot 720 miljoen tokens. AVAX-gebruikers bepalen verder hoe snel nieuwe munten worden bijgemaakt. Dit doen ze door te stemmen om de hoeveelheid AVAX-tokens aan te passen die wordt betaald als beloning voor het toevoegen van een nieuw blok aan de Avalanche-blockchain.
Doordat Avalanche in de afgelopen tijd zeer populair is geworden hebben de meeste grote crypto exchanges de AVAX token toegevoegd. Hierdoor kun je op veel verschillende plekken Avalanche kopen en verkopen. De meest populaire plek in Nederland om AVAX te kopen is Bitvavo. Dit is de grootste en goedkoopste Nederlandse aanbieder van cryptomunten.
Op zoek naar meer crypto koersen? Vind ze hier!
Avalanche is een blockchain-platform dat is ontworpen voor snelheid, schaalbaarheid en lage kosten. Het ondersteunt slimme contracten, gedecentraliseerde applicaties (dApps), en DeFi (Decentralized Finance). Avalanche maakt gebruik van het Avalanche Consensus Protocol, dat transacties snel valideert met een hoge mate van decentralisatie.
Avalanche wordt gebruikt voor DeFi, NFT’s, dApps, en als platform voor bedrijven die hun eigen blockchains willen bouwen. Het is uniek vanwege zijn snelle transacties (tot 4.500 per seconde), lage kosten, en ondersteuning voor meerdere blockchains binnen één ecosysteem.
De koers van Avalanche (AVAX) wordt bepaald door vraag en aanbod op cryptobeurzen. Andere factoren zijn netwerkadoptie, technologische upgrades, samenwerkingen en het algemene marktsentiment. Om hiervan op de hoogte te blijven, is het van belang om het laatste nieuws rondom Avalanche te blijven volgen.
Het is veilig om Avalanche te kopen via gerenommeerde platforms. Geschikte wallets zijn MetaMask (voor dApps-compatibiliteit), Trust Wallet, en hardware wallets zoals Ledger en Trezor voor extra beveiliging.
Risico’s zijn schommelende prijzen, concurrentie van andere blockchains en het feit dat subnets afhankelijk zijn van voldoende adoptie. Als bedrijven of projecten niet overstappen op Avalanche, kan dit een risico vormen voor de schaalbaarheid en groei van het netwerk. Investeer alleen geld dat je kunt missen.
Bij staking zet je AVAX-tokens vast om het netwerk te beveiligen en transacties te valideren. In ruil daarvoor ontvang je beloningen in AVAX. Het biedt een passieve manier om je investering te laten groeien.
Het Avalanche Consensus Protocol valideert transacties via een systeem van willekeurige subgroepen validators. Dit proces verhoogt de snelheid en schaalbaarheid aanzienlijk, terwijl het energiezuiniger is dan traditionele mechanismen zoals Proof of Work.
Avalanche biedt ontwikkelaars tools en ondersteuning om snel dApps te bouwen. Dankzij de compatibiliteit met Ethereum (via de Avalanche C-Chain) kunnen bestaande Ethereum-dApps eenvoudig naar Avalanche worden gemigreerd. Daarnaast kunnen ontwikkelaars eigen blockchains (subnets) creëren die volledig zijn afgestemd op hun specifieke behoeften, wat innovatie en maatwerk binnen het ecosysteem stimuleert.
Zie hoeveel waarde je vandaag zou hebben als je dollar-cost averaging had toegepast op verschillende cryptocurrencies.
Voor hebben we historische gegevens vanaf , de hypothetische eerst investeringsdatum is daarop aangepast.
Avalanche, de Layer-1 blockchain, heeft op 12 december aangekondigd $250 miljoen te hebben opgehaald via een private locked-tokenverkoop.
De Avalanche Foundation heeft met succes de terugkoop voltooid van 1,97 miljoen AVAX-tokens, die eerder in bezit waren van de failliete LFG.
Als we de pseudonieme analist Kaleo mogen geloven, dan is er momenteel één Ethereum-rivaal met een gigantische potentie.
Beleggers in Avalanche (AVAX) moeten volgens de analisten van IntoTheBlock, een on-chain analyseplatform, drie cruciale prijsniveaus in de gaten houden.