Bitcoin-Ban
Regulatie

Koeweit verbiedt transacties met crypto en virtuele activa

Koeweit heeft zich onlangs aangesloten bij de groeiende lijst van jurisdicties die vrijwel alle activiteiten met cryptocurrencies, waaronder Bitcoin (BTC), verbieden.

Een Absoluut Verbod

Op 18 juli heeft de belangrijkste financiële toezichthouder van Koeweit, de Capital Markets Authority (CMA), een circulaire gepubliceerd over het toezicht op en de uitgifte van virtuele activa in het land.

De CMA bevestigde in deze circulaire hun toewijding aan een “absoluut verbod” op belangrijke toepassingen en activiteiten met betrekking tot cryptocurrencies, zoals betalingen, investeringen en mining.

Daarnaast verbiedt de circulaire lokale regelgevers om licenties te verlenen aan bedrijven voor het aanbieden van diensten met virtuele activa als een commerciële onderneming.

Het is vermeldenswaardig dat effecten en andere financiële instrumenten die vallen onder de regulering van de Centrale Bank van Koeweit en de CMA niet onder dit nieuwste verbod vallen, zoals aangekondigd.

Klanten moeten voorzichtig zijn

Naast de opgelegde verboden, heeft de CMA ook benadrukt dat klanten voorzichtig moeten zijn en zich bewust moeten zijn van de risico’s die gepaard gaan met virtuele activa. In het bijzonder heeft de toezichthouder cryptocurrencies aangemerkt en het argument naar voren gebracht dat ze “geen wettelijke status hebben en niet worden uitgegeven of ondersteund”. De CMA voegde hieraan toe:

Het is niet gekoppeld aan een activum of emittent, en dat de prijzen van deze activa altijd worden gedreven door speculatie die hen blootstelt aan een scherpe daling.

De toezichthouder heeft aangegeven dat de straffen voor overtreding van de antiwitwaswetten van Koeweit zijn vastgelegd in artikel 15 van wet nr. 106 van 2013.

Witwassen van geld bestrijden

De nieuwe regelgeving in Koeweit sluit aan bij de inspanningen van het land om witwassen van geld en financiering van terrorisme te bestrijden, zo meldde de toezichthouder. Daarnaast verwees de CMA naar de bevindingen van een studie van het Nationaal Comité ter bestrijding van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme, waarbij zij zich hebben gecommitteerd aan aanbeveling 15 van de Financial Action Task Force.

Volgens lokale rapporten maken de beperkingen op cryptocurrencies deel uit van een nieuw interdepartementaal verbod op cryptovaluta, waarbij verschillende toezichthoudende autoriteiten in Koeweit betrokken zijn. Soortgelijke circulaires zijn naar verluidt uitgegeven door de Centrale Bank van Koeweit, het Ministerie van Handel en Industrie, en de Insurance Regulatory Unit.

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten