Grayscale
Ethereum

Korting Grayscale ETH trust zakt naar 60 procent, zorgen over DCG nemen toe

De Grayscale Ethereum Trust (ETHE) handelt momenteel op een korting van bijna 60 procent ten opzichte van de assets in het fonds. We spreken van een korting omdat de aandelen op dit moment 60 procent goedkoper zijn dan de marktwaarde van de Ethereum in het fonds. De aandelen zijn met 93 procent gedaald ten opzichte van de all-time high van juni 2019.

Problemen bij Digital Currency Group

Er zijn vele redenen te bedenken voor deze korting, maar een belangrijke reden lijken toch wel de problemen bij de Digital Currency Group. Dat is het moederbedrijf van Grayscale, dat ongeveer 1,675 miljard dollar schuldig is aan crypto-leenplatform Genesis. YCharts laat een korting van 59,39 procent zien op het moment van schrijven, een niveau waar de Grayscale Ethereum Trust al sinds 28 december handelt.

Overigens is het Ethereum-fonds niet de enige van Grayscale die met een korting handelt momenteel. Ook de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), waar ongeveer 600.000 Bitcoin inzit, handelt met een korting van rond de 45 procent.

De Twitter-influencer “db” maakte een overzicht van alle fondsen van Grayscale en de korting waar ze mee handelen. Alleen de Grayscale Chainlink Trust en de Grayscale Filecoin Trust handelen met een premium. De Ethereum Classic Trust is het hardste geraakt, die staat namelijk op een korting van 77 procent.

Grayscale Ethereum Trust

De Ethereum die je per aandeel van de Grayscale Ethereum Trust koopt is ongeveer 0,0097. Normaal gesproken krijg je daar op de markt ongeveer 11,77 dollar voor, terwijl de aandelen nu voor 4,77 dollar over de toonbank gaan. Deze week kwam de Digital Currency Group weer onder vuur te liggen, nadat Cameron Winklevoss, de mede-oprichter van Gemini, in een open brief om duidelijkheid vroeg aan Barry Silbert.

Winklevoss claimt dat het Genesis van de Digital Currency Group hem 900 miljoen dollar schuldig is als onderdeel van het Gemini Earn product, dat beide bedrijven samen runnen. Arcane Research suggereerde op 3 januari dat de significante schulden aan Gemini Earn er weleens voor kunnen zorgen dat de Digital Currency Group het mogelijk maakt voor GBTC en ETHE holders om hun posities te verkopen.

Dit zouden ze dan mogen doen in een 1:1 verhouding met de assets. Hierbij neemt het fonds de korting dus niet in acht. Dat zou niet goed zijn voor de koersen van Bitcoin en Ethereum, want dan komt er relatief goedkoop een groot deel van de supply op de markt. Wat dat betreft vallen nieuwe koersdalingen niet uit te sluiten.

Ethereum nieuws

Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Waarom presteren Bitcoin en Solana beter dan Ethereum?
Ethereum nadert bodem ten opzichte van Bitcoin, zegt populaire analist
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins