kraken exchange
Exchange

Kraken betreedt Nederlandse markt met overname van Bitcoin Meester

Kraken heeft een nieuwe strategische zet gedaan om zijn positie in Europa verder te versterken. De bekende crypto-exchange kondigde vandaag de overname aan van Bitcoin Meester (BCM), een van de oudste geregistreerde cryptobrokers in Nederland.

Wat betekent de overname van BCM?

Met de overname van Bitcoin Meester breidt Kraken zijn activiteiten in Nederland uit en verwerft het bedrijf een virtuele asset dienstverlener (VASP)-licentie, waarmee het nu ook in Frankrijk en Polen actief kan zijn. Dit stelt Kraken in staat om zijn diensten conform de lokale regelgeving aan te bieden, wat de betrouwbaarheid en toegankelijkheid van het platform voor Europese gebruikers aanzienlijk vergroot.

Volgens Brian Grahan, directeur Europa bij Kraken, is de overname van BCM een belangrijke mijlpaal in de Europese groeistrategie van het bedrijf.

“Het afronden van de BCM-overname is een mijlpaal in onze Europese groeistrategie. Het stelt ons in staat om ons marktaandeel in de komende jaren aanzienlijk te laten groeien door gebruik te maken van onze huidige activiteiten in Europa en onze leidende positie in euro-volume en liquiditeit.”

In de officiële verklaring benadrukt Grahan de unieke positie van Kraken op de Europese markt:

“In Europa zijn we een van de weinigen die wereldwijde schaalgrootte combineren met een compliant aanbod en een uitstekende gebruikerservaring (UX). We stellen onze klanten in staat het volledige potentieel van crypto te benutten met premium producten en diensten.”

Strategische timing van Kraken

De timing van deze overname is niet toevallig. Op 30 december wordt de Markets in Crypto-Assets (MiCA)-wetgeving ingevoerd, de eerste uitgebreide regelgeving voor de cryptosector in Europa. Deze nieuwe regels zullen de cryptomarkt in Europa ingrijpend veranderen, en Kraken lijkt met de overname van BCM goed gepositioneerd om als toonaangevende, gereguleerde speler te opereren in de Europese markt.

De afgelopen jaren heeft Kraken hard gewerkt om zijn aanbod te verbeteren en uit te breiden. Dit sluit aan bij de strategie van het bedrijf om klanten te helpen het volledige potentieel van crypto te benutten. Met de overname van BCM lijkt Kraken de concurrentie aan te willen gaan met gevestigde partijen zoals het Nederlandse Bitvavo.

Start nu op Kraken, de veiligste en meest betrouwbare crypto-beurs

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten kopen? Grijp dan nu je kans en start vandaag nog bij Kraken, de veiligste en meest vertrouwde crypto-beurs ter wereld. Miljoenen gebruikers wereldwijd handelen al op Kraken. Mis de kans niet—maak binnen 2 minuten een account aan en begin vandaag nog met handelen!

Exchange nieuws

Afrikaanse landen kunnen belangrijke crypto hubs worden
Coinbase lanceert cbBTC: Nieuwe wrapped Bitcoin-token wint snel aan populariteit
Duitse overheid sluit 47 crypto-exchanges wegens betrokkenheid bij witwaspraktijken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen