Exchange

Kraken breidt uit naar India nadat cryptoverbod is opgeheven

De Amerikaanse cryptocurrency exchange Kraken breidt haar diensten uit naar de Indiase markt nadat het cryptocurrency-verbod in het land is opgeheven. Een precieze datum is nog niet bekend gemaakt.


Indiase crypto-markt

Afgelopen week werd duidelijk dat het cryptocurrency-verbod in het land zou worden opgeheven, nadat dit in medio april 2018 werd verboden. Hierdoor wordt een enorme markt geopend voor potentiële (nieuwe) investeerders. Reden genoeg voor Kraken om vol op deze ontwikkeling te springen.

Alhoewel Kraken gedeeltelijk al actief in het land was, werd de groei van zowel de exchange als de gehele crypto-markt beperkt door de Indiase autoriteiten. Die beperkingen lijken nu te zijn verdwenen.


1.5 miljard mensen toegang tot crypto

Door deze ontwikkeling, hebben nu circa 1.5 miljard mensen legaal toegang tot de cryptocurrency-markt. Volgens een vertegenwoordiger van de crypto-exchange Kraken is de opheffing van het crypto-verbod dan ook een enorme prestatie.

Kraken wil haar services dan ook weer graag uitbreiden in het land. “Kraken is verheugd om middelen opnieuw in te zetten om zijn service in deze regio te verbeteren met nieuwe functies en promoties”, aldus de Kraken vertegenwoordiger.


Krijgt het nog een staartje?

Het is echter nog onduidelijk of de opheffing op het verbod blijft. Zo is de Reserve Bank of India (RBI, de centrale bank in het land) van plan om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van het Hooggerechtshof. Het zou hiermee zomaar kunnen dat het nog een staartje krijgt.