Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Laatste stijging van Bitcoin is uiterst positief

De Bitcoin koers steeg afgelopen donderdag tot $9.650 door een enorme koopdruk. De munt heeft sindsdien een lichte terugval gekend tot $9.500, maar analisten blijven optimistisch omdat technische en fundamentele factoren er positief uit blijven zien.


Bitcoin heeft nu ruimte om te rallyen

Door de uitbraak van BTC werd de mogelijkheid op een terugval afgewend worden, zei een analist. Hij verwees naar een potentiële descending triangle en diagonale weerstand. Bitcoin doorbrak dit patroon namelijk tijdens zijn recente beweging hoger. Hij tweette:

“Meerdere mislukte pogingen om de prijs lager te krijgen zijn afgewend, door de hoge koopdruk. De 1D close van gisteren plaatste een hogere high die MS brak. Metalen, aandelen, altcoins, alles steeg … misschien is het nu tijd dat de beste activa van het afgelopen decennium flink gaat stijgen.”

BTC doorbreekt bearish structuur – Bron: Twitter

De analist heeft in bovengenoemde analyse geen prijsvoorspelling gedaan. In eerdere analyses merkte hij echter op dat Bitcoin klaar is om de $10.000 en vervolgens de $11.000 te bereiken.

Het optimisme werd gedeeld door een andere analist, die suggereerde dat Bitcoin het vermogen heeft om $9.500 weerstand te overtreffen. Verwijzend naar de onderstaande grafiek, zei de analist:

“BTC update: Alles ziet er nog goed uit, het lijkt erop dat $9300 als ondersteuning wordt gebruikt. Zelfs als we teruggaan naar ongeveer $9200 is dat prima en zouden we een volgende stap naar boven kunnen verwachten. Ik wil zien of bulls de macht hebben om $9500 te breken, want daar begint het feest.”

Het belang van de $9.500 weerstand – Bron: Twitter

Einde van Altcoin Rally kan Bitcoin laten stijgen

Naast de positieve marktstructuur is er nog een factor die de BTC prijs verder kan laten stijgen, namelijk de altcoin markt. De afgelopen weken hebben veel altcoins enorme winsten behaald. De kans is daarom groot dat handelaren deze winsten zullen gebruiken om meer BTC te kopen.

De afgelopen weken werden gekenmerkt door parabolische rally’s in bepaalde cryptocurrencies. Sommigen denken dat dit zal doorgaan, maar sommigen hebben het gevoel dat deze winsten worden omgezet in Bitcoin en Ethereum. Een analist zei in juni het volgende:

“Risicobereidheid keert terug. We hebben de afgelopen 4-5 weken de flink zien stijgen (vooral DeFi-exemplaren), terwijl BTC aan het consolideren was. Op een gegeven moment zal al het kapitaal terugvloeien naar Bitcoin.”

 

Bitcoin nieuws

Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt
Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten