Blackrock
Bitcoin

Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties

De Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Fund (ETF) van ‘s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock heeft na lang wachten eindelijk toestemming gekregen om optiecontracten aan te bieden.

Optiecontracten zijn niets nieuws voor Bitcoin, maar waren nog geen optie voor de in januari op de markt gebrachte beursfondsen. BlackRock bijt nu het spits af, wat investeerders de mogelijkheid biedt om extra winst te maken.

BlackRock krijgt goed nieuws van SEC

BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) ontving gisteren groen licht vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor de notering en handel in opties. De opties worden net als de spot ETF zelf op de Nasdaq-beurs verhandeld. 

Opties zijn derivaten die je het recht geven om een activa (zoals in dit geval aandelen van het IBIT-fonds) te kopen (call) of verkopen (put) tegen een vooraf bepaalde prijs binnen een bepaalde periode. Hiermee kun je speculeren op prijsbewegingen van de ETF zonder de onderliggende aandelen te hoeven kopen of verkopen. 

Opties hebben een ingebouwde hefboomwerking omdat je met een klein bedrag een grote positie kunt beheren. Met de producten kun je dus extra veel winst of verlies maken.

Volgens Nasdaq zullen opties op de Bitcoin ETF verhandeld worden zoals andere ETF-opties, met dezelfde regels van toepassing.

Vlak nadat de Bitcoin ETF’s in januari in het leven werden geroepen, dienden de handelsbeurzen aanvragen in bij de financiële waakhond om optiecontracten aan te bieden De SEC heeft dus, zoals gewoonlijk, ruim de tijd genomen om tot een definitief besluit te komen. ‘’Beter laat dan nooit,’’ zo schreef ETF-expert Nate Geraci op socialmediaplatform X.

Naast de SEC moeten ook nog twee andere toezichthouders toestemming geven, namelijk de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Zoals Bloomberg ETF-expert Eric Balchunas liet weten, hebben deze instanties geen vaste tijdlijn. Het is dus nog onduidelijk wanneer de definitieve goedkeuring komt.

En de andere Bitcoin ETF’s dan?

Vooralsnog heeft uitsluitend BlackRock goed nieuws gekregen vanuit de SEC. Het is momenteel nog onduidelijk of en wanneer de andere fondsen zullen volgen. Balchunas is optimistisch en gaat ervan uit dat de andere goedkeuringen snel zullen volgen. 

Balchunas noemt de toevoeging van optiecontracten ‘’een enorme winst’’ voor de Bitcoin ETF’s, ‘’omdat het meer liquiditeit zal aantrekken wat op zijn beurt weer grotere investeerders zal lokken’’.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom