Litecoin (LTC)
Litecoin

Litecoin doorbreekt voor het eerst de $100 dit jaar

Waar Bitcoin (BTC) gedurende afgelopen week weer een nieuwe all-time-high heeft neergezet, doen ook diverse altcoins het erg goed. Een voorbeeld hiervan is Litecoin (LTC), die voor het eerst sinds een jaar weer de $100 doorbroken heeft.


Bijna 50% stijging in 1 week tijd

In slechts 1 week tijd, is Litecoin gestegen van circa $72 naar op dit moment ruim $108, ofwel een stijging van 45%. Dit heeft Litecoin direct een van de best presterende cryptocurrencies van de week geworden, beter dan Bitcoin en Ethereum.

Diverse investeerders hebben dit nu ook gezien en dit heeft voor een stijging in het aantal LTC-adressen geleid. Inmiddels heeft LTC dan ook meer dan 60 miljoen wallet-adressen. Toch lijkt LTC op dit moment nog niet te zijn gestopt. Is er mogelijk dan nog een verdere stijging mogelijk?


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Mogelijk nog verdere prijsstijging

Litecoin heeft een lange tijd tussen de $40 en de $80 geschommeld, waar de $80 als zware weerstand gezien werd. Deze weerstand, die het bijna een jaar volgehouden heeft, is nu echter doorbroken. Dit opent het pad voor LTC voor een eventuele verdere stijging.

Het volgende weerstandsgebied ligt dan ook rond de $145, waardoor de munt nog grofweg 40% kan stijgen voordat dit bereikt wordt. Mogelijk wordt dit punt door de positieve signalen vanuit de gehele cryptocurrency markt snel bereikt. Dit laatste blijft echter slechts speculatie en is hiermee geen handelsadvies. Wil jij meer weten over de prijsbewegingen van LTC? Klik dan hier om naar de LTC-prijsanalyse te gaan.

Een gevolg van de prijsstijgingen is dat het handelsvolume in LTC wederom aanzienlijk gestegen is. Afgelopen maand werd bijna het dubbele handelsvolume gegenereerd vergeleken met augustus vorig jaar. Dit laat zien dat alhoewel de prijs van de munt in een daling zat, cryptocurrency toch steeds populairder wordt. Nu de prijs weer aantrekt zou dat voor mogelijk enorme prestaties kunnen zorgen. Dit is echter geen handelsadvies.