Luchtvaart
Blockchain

Luchtvaartmaatschappijen besparen tot 7% op vrachtafhandeling dankzij blockchain-technologie

Luchtvaartmaatschappijen kunnen hun vrachtafhandelingsactiviteiten met maximaal 7% reduceren door gebruik te maken van blockchain-gebaseerde oplossingen voor supply chain management.

Dit blijkt uit een recent onderzoek uitgevoerd door Aventus op Heathrow Airport. Aventus, een bedrijf dat hoogwaardige blockchain-oplossingen biedt, heeft tijdens het onderzoek ook een verbeterde operationele efficiëntie bij luchtvaartmaatschappijen geconstateerd.

Veel tijd wordt bespaard

Volgens Alan Vey, oprichter van Aventus, waren snellere doorlooptijden, snellere containerlocatie en gestroomlijnde communicatie tussen luchtvaartmaatschappijen en grondafhandelaars enkele van de belangrijkste voordelen. “Luchtvaartmaatschappijen en vrachtafhandelaars kunnen de bespaarde tijd herinvesteren in productievere activiteiten, wat leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen,” aldus Vey.

Daarnaast rapporteerde Aventus een vermindering van 90% in communicatie- en foutincidenten, voornamelijk door het aanpakken van de verouderde Unit Load Devices (ULD’s) die sinds de jaren 90 worden gebruikt. Deze verouderde systemen kosten luchtvaartmaatschappijen jaarlijks meer dan $1,6 miljard. Dankzij de digitalisering van deze processen kon Aventus de menselijke fouten verminderen, waardoor de efficiëntie werd verhoogd.

Een pilotstudie toonde aan dat het optimaliseren van de ULD-werklasten de laadtijden met 28% verkortte en de handmatige documentatietijd met 83% verminderde. Michelle Roosevelt, directeur bij Aviation Perishables Handling, prees de Web3-stack van Aventus en noemde deze “snel en responsief”. Ze benadrukte de aanzienlijke productiviteitsverbeteringen en gaf aan dat de app de manier waarop vliegtuigcontainers worden beheerd en gevolgd, opnieuw heeft vormgegeven.

Optimisme over de potentie van de technologie

Blockchain-experts zijn optimistisch over het potentieel van de technologie om grote industrieën te verstoren. Alhoewel veel beoogde toepassingen nog gerealiseerd moeten worden, kan de besparing van kosten in de luchtvaartsector de acceptatie van blockchain door ondernemingen aanzienlijk stimuleren. Aventus werkt al samen met wereldwijde luchtvaartmaatschappijen in Azië, Europa en het Midden-Oosten om hun trackingoplossingen te digitaliseren en verdere innovaties door te voeren.

Alan Vey concludeerde: “Blockchain kan niet langer genegeerd worden door de luchtvaartindustrie, die in het algemeen rijp is voor innovatie.”

Blockchain nieuws

Google Cloud introduceert nieuwe Ethereum-service voor ontwikkelaars
1inch lanceert nieuwe functie voor veilige cross-chain swaps met “Fusion+” technologie
Rusland gaat volgend jaar eigen CBDC lanceren
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13