MarathonDigital
Bitcoin

Marathon Digital Holdings kondigt $250 miljoen aanbod van converteerbare obligaties aan

Marathon Digital Holdings, ‘s werelds grootste Bitcoin-miningbedrijf, heeft een private plaatsing aangekondigd van converteerbare senior notes ter waarde van $250 miljoen. Deze lopen in 2031 af.

Dit aanbod is gericht op gekwalificeerde institutionele kopers. Het bedrijf overweegt daarnaast om, afhankelijk van de marktomstandigheden, nog eens $37,5 miljoen aan extra notes te verkopen.

Aankoop van extra Bitcoin

Volgens een aankondiging op 12 augustus is Marathon van plan om de opbrengst van dit aanbod te gebruiken voor de aankoop van extra Bitcoin en voor algemene bedrijfsdoeleinden, waaronder werkkapitaal, strategische overnames, uitbreiding van bestaande activa en het aflossen van schulden.

De aankopen van grote Bitcoin-houders, zoals Marathon, kunnen een significante impact hebben op de Bitcoin-prijs vanwege de omvang van het betrokken kapitaal. Beleggers houden vaak de kooppatronen van dergelijke grote instellingen in de gaten om de vraag naar Bitcoin in te schatten.

Marathon zet volledig in op Bitcoin als strategische reserve-asset

In juli heeft Marathon zijn Bitcoin-bezit met $124 miljoen verhoogd, wat het totaal op 20.818 BTC bracht, met een waarde van meer dan $1,14 miljard op 6 augustus. CEO Fred Thiel kondigde op 25 juli via een bericht op X aan dat Marathon “full hodl” gaat, een term in de cryptowereld die staat voor het langdurig vasthouden van activa.

Marathon kocht in juli voor $100 miljoen aan Bitcoin, met het doel om BTC te positioneren als een strategische treasury reserve-asset. De keuze van Marathon om hun Bitcoin-bezit vast te houden wordt gezien als een positieve ontwikkeling, vooral omdat het bedrijf, ondanks de aankomende Bitcoin-halvering in 2024, blijft vertrouwen op Bitcoin. Deze halvering, die de beloning voor het minen van Bitcoin halveert, kan andere miners mogelijk dwingen om hun BTC te verkopen.

Bitcoin blijft onder de $60.000 ondanks optimistische aankopen

Ondanks de optimistische aankopen en aankondigingen van Marathon, blijft de Bitcoin-prijs onder de belangrijke grens van $60.000. In de afgelopen 24 uur daalde de prijs met meer dan 1,2% en werd Bitcoin om 11:52 uur UTC verhandeld voor $59.908. Op de wekelijkse grafiek liet Bitcoin echter een herstel van meer dan 16% zien, volgens gegevens afkomstig van CoinMarketCap.

De instroom in Amerikaanse spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) is de afgelopen week gestagneerd. Volgens gegevens van Farside Investors registreerden deze ETF’s op 9 augustus een cumulatieve netto-uitstroom van $89 miljoen.

Bitcoin nieuws

Crypto koersen exploderen: Bitcoin en altcoins omhoog, staat de bullmarkt op uitbreken?
Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13