Bitcoin

Max Keiser voorspelt dat Bitcoin naar $28k gaat

De Bitcoin heeft de afgelopen week uitermate goed gepresteerd, waardoor er steeds meer bullish prijsvoorspellingen verschijnen op het internet.


Weerstand op $13.8k

De Bitcoin heeft vandaag hetzelfde hoogtepunt bereikt als in die piek van juni 2019. Echter lukte het de munt niet om het weerstandsniveau rond de $13.800 – $14.000 te doorbreken.

Voor nu lijkt dit weerstandsgebied een maatje te groot maar analisten wijzen erop dat elke keer dat dit niveau getest wordt het zwakker wordt. Telkens wordt de kans dus groter dat Bitcoin dit niveau kan doorbreken.

De $13.8K – $14K is het laatste weerstandsgebied dat moet worden overwonnen voordat Bitcoin opnieuw de $20.000 zou kunnen bereiken. De wekelijkse grafiek ziet er extreem bullish uit met een nieuwe grote groene candle, dus zelfs als dit weerstandsniveau deze week niet wordt verbroken, is het momentum nog niet verloren.


Is Bitcoin op weg naar $17k?

Als BTC in staat is om deze psychologische barrière te doorbreken, is er tot $17.000 zeer weinig weerstand. Toen de munt in december 2017 voor het eerst boven het huidige prijsniveau uitkwam, duurde het slechts tien dagen om het hoogste punt ooit van $20.000 te bereiken.

Een analist genaamd ‘CryptoHamster’ vertelt dat BTC een prijs van net onder de $17.000 zou kunnen bereiken:

“Als BTC doorbreekt en boven de $14k blijft, zou het pad naar $17K vrij zijn. Tot dusverre lagen de lokale hoogtepunten net boven de Fibonacci-niveaus (waarbij liquiditeit vóór correcties werd verzameld). “

Ook Max Keiser vertelt op twitter dat hij zeer bullish is. Hij zegt zelfs dat de Bitcoin koers op korte termijn een prijs van $28.000 zal kunnen bereiken.


Het vertrouwen is hoog

Crypto onderzoeker Jack Purdy, van Messari, merkt een opvallende gelijkenis op. Hij vertelt namelijk dat het rendement van de Bitcoin sinds de halving exact overeenkomt met de vorige halving in 2016. Hij schrijft:

Dit begint griezelig te worden … De afgelopen twee maanden is het rendement exact gelijk als na de vorige halving. Op dit punt in 2016 stond Bitcoin op $895. Een jaar later was de prijs 20x hoger.

Twintig keer winst vanaf dit punt per jaar klinkt een beetje vergezocht, omdat het de BTC-prijzen in oktober 2021 op $276.000 zou zetten.

 

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85