Mede eigenaar Ethereum kritisch op Facebook’s Libra Token

Joseph Lubin, mede eigenaar van Ethereum, uit forse kritiek op Facebook’s Libra token: “De cryptomunt is veel te gecentraliseerd.”


Libra is veel te gecentraliseerd

Eerder deze week gaf Facebook een whitepaper vrij voor de cryptocurrency genaamd Libra. Volgens sommigen is de munt een positieve stap richting de toekomst. Verschillende experts en overheden uiten hun bezorgdheid over de cryptomunt van Facebook.

Ook mede oprichter van Ethereum, Joseph Lubin, is niet al te positief. Hij vertelt dat in de Libra whitepaper wordt geschreven dat het verzenden van geld over de hele wereld net zo eenvoudig en goedkoop moet zijn als het verzenden van een berichtje op een telefoon.

Hoewel er wordt beweerd dat mensen steeds meer vertrouwen krijgen in gedecentraliseerde vormen van bestuur, benadrukt Lubin dat Libra dat (nog) niet is. In deze vorm moet men nog steeds op een gecentraliseerd bestuur vertrouwen. Lubin vertelt hierover het volgende:

“Misschien het allerbelangrijkste, het vereist ons vertrouwen dat Libra uiteindelijk zal overstappen op een meer gedecentraliseerd systeem, waarbij iedereen het netwerk kan valideren, in plaats van 28 bedrijven die de dienst uitmaken.”


Er zit potentie in de cryptomunt van Facebook

Ondanks zijn kritiek vertelt Lubin dat er potentie zit in het project. Hij vertelt dat Libra in een paar jaar tijd 2 miljard gebruikers kan hebben en dat de gebruikerservaring enorm verbeterd zal worden door de jaren heen. Dit zal niet alleen Facebook, maar de gehele cryptowereld helpen stappen vooruit te maken.

Lubin claimt dat developers van Ethereums ConsenSys de code van Facebook al hebben geanalyseerd en dat het project veel ideeën van Ethereum gebruikt.

Eerder schreef Newsbit al dat Rusland de cryptomunt van Facebook niet gaat legaliseren. Ook toezichthouders van Amerika en Frankrijk hebben hun zorgen al geuit.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken