Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Meer dan $100 miljoen in crypto gedoneerd aan Oekraïne

Oekraïne heeft volgens een recent rapport ten minste $100 miljoen aan cryptodonaties ontvangen sinds Rusland is binnengevallen.


Oekraïense vice-premier deelt foto van nieuwe militaire uitrusting

De Oekraïense vice-premier en minister van digitale informatie, Mykhailo Fedorov, deelde zondag een foto van waar het de cryptodonaties aan uitgeeft. Het gaat onder andere naar 200 ballistische platen voor kogelvrije vesten.

“Hoe beter de soldaten uitgerust zijn, hoe sneller de Oekraïense overwinning.” Aldus Fedorov.

Oekraïne begon bijna onmiddellijk na de invasie van Rusland met het accepteren van crypto donaties. Tientallen miljoenen dollars stroomden binnen. Deze donaties kwamen van onder andere particulieren, crypto exchanges , NFT-verkopen en DAO’s.

Het is niet precies duidelijk hoeveel crypto er totaal is gedoneerd aan het land. Elliptic stopte met tellen bij $63,8 miljoen. Het blockchain-analysebedrijf voegde in plaats daarvan een link toe naar de officiële site van Oekraïne. Volgens een recent rapport van de Financial Times is het echter meer dan $100 miljoen.

Hoewel er bezorgdheid werd geuit dat Rusland op dezelfde manier fondsen zou kunnen werven en/of sancties met crypto zou kunnen ontwijken, zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen eerder deze maand dat er tot nu toe geen significante ontduiking is gezien”. De Europese Unie introduceerde een paar dagen later een verbod op “het leveren van hoogwaardige crypto diensten aan Rusland”.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten