Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Meer dan 6.000 XRP-houders melden zich vrijwillig voor SEC rechtszaak

Ripple’s XRP investeerders beweren dat hun belangen niet worden vertegenwoordigd in een lopende rechtszaak tegen Ripple Labs, die is aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hierdoor willen ze nu als derde partij gaan deelnemen aan de rechtszaak.


Belangen van de XRP houders

XRP investeerders hebben geprobeerd zichzelf als derde partij toe te voegen in de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission tegen Ripple Labs.

Een motie om in te grijpen werd op 14 maart 2021 ingediend door John Deaton van Deaton Law Firm. Dit werd gedaan in de naam van meer dan 6.000 XRP-houders. Deaton is zelf ook een XRP-investeerder. Hij gaf aan dat de belangen van token-houders niet voldoende werden vertegenwoordigd in de zaak tegen Ripple Labs.

Het argument van Deaton is gebaseerd op de weerlegging van schendingen van securities door Ripple Labs. In het bijzonder, als XRP geen security (effect) is, zoals Ripple leidinggevenden Bradley Garlinghouse en Christian Larsen beweren, dan hebben de inspanningen van die leidinggevenden geen invloed op de prestaties van XRP. Om deze reden zijn Deaton, samen met meer dan 6.000 bezorgde coinhouders, overgegaan om in te grijpen als derde partij. De aanvraag luidt hiermee als volgt:

“Gezien de eigen verklaringen van SEC dat dit Hof het exclusieve forum is om claims over deze kwestie te horen, en Ripple’s standpunt dat XRP-houders niet kunnen vertrouwen op de inspanningen van Ripple als bescherming van hun belangen in deze zaak en de aard van Ripple’s verdediging, is de interventie van de XRP houders noodzakelijk.”


Daling van de prijs

Op 14 maart 2021 werd er op Deaton’s website, Crypto Law, een opmerking geplaatst. Daarin beweerde de advocaat en crypto valuta liefhebber dat XRP-houders $15 miljard aan verliezen hadden geleden in de dagen na de aankondiging van de rechtszaak tegen Ripple Labs. In de twee weken na het begin van de rechtszaak zakte de prijs van XRP coins met 76%. De coin daalde van $0.76 naar $0.18.

De dalende coinprijs werd gedeeltelijk veroorzaakt door het besluit van grote crypto valuta exchanges om XRP te schrappen. Talrijke grote exchanges, waaronder Binance.US, eToro, Coinbase, Bittrex en OKCoin, hebben XRP van hun platforms verwijderd. Daarnaast liquideerden Beleggingsdiensten zoals Grayscale ook XRP holdings. Zij kozen ervoor om ze om het geld meer te stoppen in de Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC).

In januari van dit jaar diende Deaton, namens XRP houders, een petitie in met het verzoek aan de SEC een onderscheid te maken tussen de XRP-verkopen die worden uitgevoerd door Ripple-leidinggevenden en de XRP-aankopen van individuele coinhouders op secundaire exchange markten. In de aanvraag werd ook gevraagd of alle fondsen die werden ontvangen van een mogelijke Ripple-schikking, worden omgeleid naar een collectieve trust voor gebruik door XRP-houders die verliezen leden als gevolg van de acties van de SEC. Het verzoek werd afgewezen door de SEC.

Op 11 maart 2021 weerlegden Ripple managers Garlinghouse en Larsen de eisen van de SEC. Dit deden zij om de details van hun persoonlijke financiën te onderzoeken. Garlinghouse en Larsen riepen op tot een beschermingsbevel om een onderzoek naar hun persoonlijke rekeningen te blokkeren. Dit deden ze met het argument dat hun persoonlijke en professionele financiën niet met elkaar verweven waren. Het juridische team riep de rechtbanken op om dagvaardingen die zijn afgegeven aan zes banken die door Garlinghouse en Larsen worden gebruikt, in te trekken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten