XRP, RIpple
Ripple

Mega stijging op komst? Ripple (XRP) doorbreekt 6-jarig neerwaartse trendlijn 

Ripple (XRP) heeft de afgelopen zes jaar te maken gehad met een neerwaartse trend. In 2018 bereikte de cryptomunt zijn hoogste waarde ooit (all-time high, ATH) van $3,40, maar sindsdien heeft de koers voornamelijk een daling laten zien.

Volgens cryptoanalist JD is deze dalende trendlijn nu echter doorbroken. Dit doorbreken wordt gezien als een sterk positief (bullish) signaal, wat de munt potentieel op het pad kan zetten naar nieuwe recordhoogtes.

Ripple (XRP) is klaar voor een enorme koersstijging

JD heeft hoge verwachtingen voor Ripple (XRP) na de doorbraak van de dalende trendlijn, met een ambitieus koersdoel van $3,50. Een dergelijke stijging zou vanaf de huidige koers een indrukwekkende winst van ongeveer 450% betekenen, bijna een verdubbeling van de hoogste waarde die XRP tijdens de bullmarkt van 2021 bereikte, toen de prijs $1,84 was.

Andere analisten zijn eveneens positief over de toekomst van Ripple. Zowel EGRAG als Dark Defender uiten hun optimisme over mogelijke koersbewegingen. EGRAG voorziet een stijging naar $2, terwijl Dark Defender een verhoging naar bijna $0,92 verwacht. Deze laatste voorspelling zou een groei van 55% betekenen vergeleken met de huidige koers van Ripple.

Dark Defender’s voorspelling is gebaseerd op de Elliott Wave Theorie, waarbij vooral de derde golf een significante prijsstijging zou aangeven.

Ripple vs SEC rechtszaak

Hoewel Ripple gunstige technische vooruitzichten heeft, speelt de lopende rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een cruciale rol in zijn toekomst. Deze juridische strijd blijft ook in 2024 een belangrijk onderwerp binnen de cryptogemeenschap. Een positieve afloop van deze zaak zou een zeer gunstig effect kunnen hebben op de prijs van XRP.

Recente ontwikkelingen in de zaak bieden meer inzicht in de tijdlijn, met significante wijzigingen in de deadlines. De SEC heeft de deadline voor het indienen van hun openingspleidooi verschoven naar 22 maart, terwijl Ripple tot 22 april uitstel heeft gekregen om te reageren. De financiële impact van de zaak op Ripple kan aanzienlijk zijn, met speculaties over mogelijke boetes die volgens sommige experts op kunnen lopen tot $3 miljard.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om XRP of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

CEO van Ripple steunt Ethereum in strijd tegen SEC
Ripple (XRP) kondigt nieuwe samenwerking aan
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC