Meta Mobile Application
Regulatie

Meta & Dfinity lossen handelsmerkrechtzaak op

Meta Platforms Inc. en Dfinity Foundation hebben de handelsmerkrechtzaak tegen Meta opgelost. Eerder werd deze rechtszaak gestart vanwege het infinitysymbool-logo, volgens een gezamenlijke indiening bij de federale rechtbank van San Francisco in de Verenigde Staten (VS).

Zaak met voorbehoud seponeren

Meta en Dfinity hebben op maandag de rechtbank verzocht om de zaak met voorbehoud te seponeren, waardoor deze niet opnieuw aangevochten kan worden.

Een woordvoerder van Meta zei op dinsdag dat het bedrijf tevreden was met de uitkomst van de zaak. Het verklaarde dat Dfinity de rechtszaak heeft laten vallen nadat Meta op de fouten in haar herziene klacht had gewezen.

Wie is Dfinity?

De in Zwitserland gevestigde internetcomputer van Dfinity is een openbaar blockchain-netwerk dat ontworpen is om slimme contracten te hosten en eindeloos is. Vorig jaar diende Dfinity een klacht in tegen Meta, omdat het logo dat Meta na de naamsverandering van Facebook aannam verwarring zou kunnen veroorzaken met de handelsmerken van Dfinity die het oneindigheidssymbool bevatten.

Meta beschrijft zijn logo als een ‘doorlopende lus’ die lijkt op zowel de letter ‘M’ als een oneindigheidsteken en is naar verluidt bedoeld om ‘oneindige horizonten in de Metaverse’ te symboliseren.

Rechtszaken tegen Meta nog niet over

De oorspronkelijke klacht werd al in november van afgelopen jaar verworpen. Toch werd Dfinity toegestaan om hun aanklacht aan te passen. Volgens de Amerikaanse districtsrechter Charles Breyer is het echter onwaarschijnlijk dat er verwarring zal ontstaan door het logo van Meta. Hierbij werd verwezen naar de verschillen in de ontwerpen van de logo’s en het feit dat de klanten van Dfinity “technisch onderlegde ontwikkelaars” zijn.

In december werd vervolgens een aangepaste klacht ingediend door Dfinity. Ook deze is nu verworpen. Toch zijn de rechtszaken bij Meta nog niet helemaal opgelost. Het bedrijf wordt namelijk geconfronteerd met diverse rechtszaken over handelsmerken van het Virtual Reatity-bedrijf genaamd ‘MetaX’ en door de investeringsmaatschappij genaamd ‘Metacapital’, vanwege de naamswijziging. Het is op dit moment nog te vroeg om te zeggen hoe deze rechtszaken precies zullen verlopen.

Regulatie nieuws

Coinbase juridisch hoofd verdedigt Tornado Cash in Amerikaanse rechtszaak
Snowden waarschuwt: NSA kan het internet volledig overnemen!
Crypto zal cruciale rol spelen in de Amerikaanse verkiezingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie