Meta, facebook
Blockchain

Meta gelooft nog steeds in Metaverse, ondanks 64% koersdaling

Hoewel 2022 een moeilijk jaar is geweest voor de hele technologie-industrie, heeft Meta het in het bijzonder moeilijk gehad. Het voormalig Facebook-aandeel is met 60% gedaald sinds het bedrijf zijn naam veranderde in oktober 2021. Toen werd het aandeel verhandeld tegen $323,57. Nu kost 1 Meta aandeel nog maar 114 dollar.

“We hadden nooit gedacht dat het makkelijk zou worden”

“Meta begon 2022 met een nieuwe naam en een nieuwe visie voor de toekomst, en bij Reality Labs is het onze taak om die visie tot leven te brengen”. Zo schreef Reality Labs CTO Andrew Bosworth in een bedrijfspost. “We hadden nooit gedacht dat het gemakkelijk of ongecompliceerd zou zijn, maar dit jaar was nog moeilijker dan we hadden verwacht.

“Economische uitdagingen over de hele wereld, gecombineerd met druk op Meta’s kernactiviteiten, zorgden voor een perfecte storm van scepsis over de investeringen die we doen”, legt Bosworth uit.

Wat is Reality Labs?

Meta, lanceerde Facebook Reality Labs in september 2020. Reality Labs, dat in 2016 de Oculus Rift VR-headset creëerde, kreeg de opdracht om Meta’s metaverse-project te ontwikkelen, dat het bedrijf aankondigde toen het vorig jaar van naam veranderde.

In oktober onthulde Meta dat de metaverse-divisie van Reality Labs in het derde kwartaal van 2022 meer dan $3,6 miljard verloor. Op hetzelfde moment een jaar daarvoor was dat $2,63 miljard. Volgens Bosworth ging 20% ​​van Meta’s totale investeringen naar Reality Labs, terwijl de overige 80% naar Meta’s kernactiviteiten, Facebook, WhatsApp en Instagram, ging.

Bosworth liet weten waarom Meta zo veel geld investeert in zijn Metaverse tak.

Het is een investeringsniveau waarvan we denken dat het zinvol is voor een bedrijf dat zich inzet om aan de top te blijven van een van de meest concurrerende en innovatieve industrieën ter wereld

In november zei Meta-CEO Mark Zuckerberg dat hij ondanks het verlies van 3,6 miljard dollar en het daaropvolgende ontslag van 11.000 werknemers nog steeds een langetermijnvisie heeft voor de metaverse.

Metaverse is nog geen groot succes

De metaverse is een woord dat wordt gebruikt om de volgende iteratie van internet te beschrijven. Dit houdt in: een gedeelde virtuele wereld waarin mensen als 3D-avatars met elkaar omgaan. Velen in de crypto-ruimte zien blockchain, met name non-fungible tokens of NFT’s, als factoren van wat de metaverse zal zijn.

Reality Labs kreeg de taak om het metaverse-project van het bedrijf, genaamd Horizon Worlds, te ontwikkelen. Het project heeft moeite om grip te krijgen. In oktober werd het op ‘quality lockdown’ geplaatst. Interne communicatie onthulde dat zelfs Meta-medewerkers niet actief waren in de Metaverse.

In november begon Meta de geplande integratie van NFT’s uit te rollen naar zijn meer dan twee miljard maandelijkse Instagram-gebruikers. Ze werden in de markt gezet als digitale verzamelobjecten in plaats van de vaak verguisde term NFT’s. Ook dit was echter geen groot succes.

Als de huidige aandelenkoers van Meta een indicatie is, zijn beleggers niet tevreden met de Metaverse beslissing van Zuckerberg. Maar hoewel de cijfers misschien alarmerend lijken, ziet Bosworth het als een test.

“Tijdens hoogconjunctuur is het gemakkelijk om grote, ambitieuze investeringen te doen in wat komen gaat,” zei Bosworth. “Maar als de economische omstandigheden omslaan, is het net zo gemakkelijk om de andere kant op te gaan: bezuinig op je ambities, blijf bij wat vandaag het veiligst en meest winstgevend is, en probeer er zoveel mogelijk uit te halen.

“Dit zijn de momenten die het geloof van mensen in de toekomst echt op de proef stellen”, zei hij.

Blockchain nieuws

Bakkt rapporteert sterke jaarresultaten en ambitieuze 2024-plannen
Square Enix Investeert in Crypto-Game Launcher HyperPlay
IMF eist belasting op cryptovermogenswinsten van Pakistan voor Noodfonds
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen