Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Het levensadvies van de op twee na rijkste persoon in Mexico is: “Wees niet jaloers, geloof in jezelf en koop Bitcoin.”
De op twee na rijkste persoon van Mexico stuurde op kerstavond een hartverwarmend nieuwjaarsbericht de wereld in voor Bitcoin enthousiastelingen. Ricardo Salinas Pliego raadde in een video aan om af te stappen van fiatgeld en Bitcoins te kopen.
Hij gaf drie adviezen aan zijn 957.200 volgers op Twitter als onderdeel van zijn kerst- en nieuwjaarsboodschap:
“Blijf uit de buurt van fiatgeld. Of het nu de dollar, de euro of de yen is, het is allemaal hetzelfde. Het is nepgeld, gemaakt van papieren leugens. Centrale banken produceren meer dan ooit. Investeer in Bitcoins.”
Terwijl in de achtergrond een gouden kestboom te zien was, waren de andere twee adviezen dat ‘je jaloezie moet loslaten en in jezelf moet geloven, vooral bij het nastreven van vrijheid en innovatie.’
Mis queridos 957,200 seguidores en Twitter, les dejo un mensaje de #Navidad y de #FindeAño, escúchenlo por favor y compártanlo.
— Ricardo Salinas Pliego (@RicardoBSalinas) December 24, 2021
Un abrazo y todo el éxito del universo para todos ustedes, que Dios les de salud, ganas de vivir y de salir adelante, el mundo es de los soñadores! pic.twitter.com/yL3HSNb9Hb
Het is geen verrassing dat Salinas investeringen in BTC promoot. Hij is sinds 2013 al een groot Bitcoin-liefhebber. Dit wordt direct duidelijk bij het lezen van zijn twitter bio waarin hij zichzelf omschrijft als “Mexicaanse zakenman en Bitcoin-houder”.
Salinas streeft ernaar om Banco Azteca, de op een na grootste bank van Mexico, de eerste in het land te maken die zaken doet met BTC-tokens. Salinas is namelijk voorzitter van het moederbedrijf van deze bank, genaamd Grupo Salinas. Tot nu toe is hij er echter nog niet in geslaagd dit plan waar te maken.
In reactie op zijn ambitieuze plannen verklaarde de centrale bank van Mexico dat cryptocurrencies zoals Bitcoin geen wettig betaalmiddel zijn en dat het gebruik ervan in het financiële systeem van het land verboden is. In september van dit jaar verwierp Alejandro Díaz de León, gouverneur van de Bank of Mexico, BTC als een betrouwbaar wettig betaalmiddel. Hij gaf hierbij de prijsvolatiliteit aan als een belangrijke wegversperring naar het toelaten van BTC als betaalmiddel.
Het is onwaarschijnlijk dat het Salinas zal afschrikken. Hij is sinds de zomer al bezig om alle 128 miljoen Mexicanen aan de BTC te krijgen. Afgelopen januari deelde hij in een interview met Cointelegraph zijn mening over BTC als een niet-confisceerbaar bezit.
In het interview verklaarde hij ook dat hij in 2013 voor het eerst Bitcoin had gekocht ter waarde van $500. In 2018 bleek dit één van zijn beste investeringen ooit. Hij heeft ook getweet over het voordeel van Bitcoin-overmakingen, wat een potentiële markt van $ 40 miljard zou kunnen zijn voor Mexicanen die grensoverschrijdende betalingen naar de Verenigde Staten sturen.
Volgens VanEck kan Donald Trump zonder hulp van het Congress een strategische Bitcoin-reserve in het leven roepen.
Bitcoin maakt een herstel door na een scherpe daling. Ontdek waarom een analist voorspelt dat de koers kan stijgen naar $178.000.
Crypto crash leidt tot recorduitstroom bij Bitcoin ETF’s, forse prijsdalingen en herstel. Bitcoin herstelt naar $98.500, altcoins tonen veerkracht.
Robert Kiyosaki waarschuwt voor een financiële crisis en adviseert beleggingen in goud, zilver en Bitcoin. Ontdek zijn visie en tips.
Bitcoin zakt naar $95.000 na Fed-uitspraak, maar miners investeren miljarden. Is dit een tijdelijke correctie of een nieuwe trend?
Bitcoin onder $100.000 na Powell’s toespraak: Ontdek waarom cryptomarkt fors daalde, met $800 miljoen liquidaties en verliezen voor XRP en ETH.