Basketbal-Miami-Heat
Exchange

Miami Heat NBA-team verbreekt banden met FTX

Ook het Amerikaanse basketbalteam de Miami Heat’s heeft hun banden verbroken met de inmiddels failliete crypto-exchange FTX. Het Formule 1-team van Mercedes deed gisteren hetzelfde.

Nieuwe partner voor naamgevingsrechten stadion

In 2021 tekende FTX een deal van meer dan $100 miljoen om de naam van het stadion van Miami Heat te veranderen in de FTX Arena. De arena zal technisch nog steeds worden aangeduid als FTX Arena voor de wedstrijd van vandaag tussen de Heat en Charlotte Hornets, maar deze naam zal snel worden verandert.

Eerder stond het stadion van Miami Heat bekend als de ‘American Airlines Arena’. Naar verluidt zou het team jaarlijks $2 miljoen ontvangen als onderdeel van de naamgevingsovereenkomst met de crypto-exchange FTX.

Het team gaat nu op zoek naar een andere partner voor de naamgevingsrechten van de arena. Het team vindt de berichten over FTX en hun dochterondernemingen naar eigen zeggen ‘teleurstellend’.

Faillissementsbescherming is gisteren aangevraagd

Gisteren vroeg FTX een Chapter 11 faillissementsbescherming aan. Ook Sam Bankman-Fried (SBF), de oud-CEO van FTX, is opgestapt. Het crypto-bedrijf bleek niet meer in staat te zijn om alle rekeningen te dekken, gedeeltelijk omdat veel klanten zich haastten om hun fondsen van het platform te halen.

FTX heeft over de laatste jaren heen meerdere sportmarketingdeals gesloten. Naast hun samenwerking met de Miami Heat’s en het Mercedes F1-team hadden ze ook sponsorovereenkomsten met de Golden State Warriors en Washington Wizards. Tot slot hadden ook diverse topatleten hadden deals met FTX gesloten, waaronder de Tampa Bay Buccaneers quarterback Tom Brady, Warriors guard Stephen Curry en tennisster Naomi Osaka.

Exchange nieuws

Slecht crypto nieuws: FTX gaat (nog) geen miljarden terugbetalen
Changpeng Zhao, oprichter van Binance, vrijgelaten na vier maanden celstraf
Voormalig Alameda CEO Caroline Ellison krijgt twee jaar gevangenisstraf na rol in FTX-schandaal
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen