saylor
Bitcoin

Michael Saylor: “Het enige dat beter is dan Bitcoin, is meer Bitcoin”

Michael Saylor, medeoprichter van MicroStrategy, heeft met een knipoog verklaard dat het enige dat beter is dan Bitcoin, simpelweg nog meer Bitcoin is. Ter ondersteuning van zijn punt deelde hij een grafiek die laat zien hoe goed de aandelen van MicroStrategy hebben gepresteerd sinds het bedrijf Bitcoin als investeringsstrategie heeft omarmd.

Sterke prestaties van MicroStrategy

Sinds de overstap naar Bitcoin heeft MicroStrategy het aanzienlijk beter gedaan dan andere grote bedrijven, waaronder techgiganten zoals Apple, Alphabet, Microsoft en Tesla. De aandelen van MicroStrategy zijn met maar liefst 1.620% gestegen, terwijl de S&P 500-index, waarin de grootste Amerikaanse bedrijven zijn opgenomen, in dezelfde periode slechts met 73% is gegroeid.

Volgens Saylor heeft deze focus op Bitcoin MicroStrategy getransformeerd tot een van de meest succesvolle bedrijven in de crypto-ruimte. Zoals eerder gemeld, voorspelde Saylor onlangs dat MicroStrategy mogelijk kan uitgroeien tot een biljoenen-dollar Bitcoin-bank. Het bedrijf bezit momenteel meer dan 252.000 BTC, ter waarde van ongeveer 15 miljard dollar.

MicroStrategy’s ambitie: ’s Werelds grootste Bitcoin-bank

In een recente interview met analisten van Bernstein onthulde Saylor dat MicroStrategy de ambitie heeft om ’s werelds toonaangevende Bitcoin-bank te worden. Het bedrijf is van plan om hun Bitcoin-investeringen in de toekomst uit te breiden tot wel 150 miljard dollar. Volgens Saylor is Bitcoin het “meest waardevolle bezit ter wereld”, en gelooft hij dat de waarde van het bedrijf hierdoor kan oplopen tot een biljoen dollar.

Saylor benadrukte ook dat MicroStrategy zich onderscheidt door zich volledig op Bitcoin te richten. In tegenstelling tot traditionele leningen, waarbij geld wordt geleend en geïnvesteerd, richt MicroStrategy zich uitsluitend op de groei van hun Bitcoin-portefeuille.

Vergelijking met Coinbase

MicroStrategy wordt vaak vergeleken met andere grote crypto-spelers, zoals Coinbase. Tuur Demeester, adviseur van Blockstream, maakte onlangs de vergelijking dat MicroStrategy zich als een “egel” volledig richt op één strategie: Bitcoin. Coinbase daarentegen, die ook investeert in altcoins en andere crypto-initiatieven, wordt gezien als een “vos” die meerdere strategieën volgt.

Saylor staat bekend om zijn Bitcoin-maximalistische visie en heeft herhaaldelijk aangegeven dat er volgens hem “geen tweede beste” is als het gaat om cryptomunten. Dit benadrukt zijn toewijding om van MicroStrategy een dominant bedrijf te maken in de wereld van Bitcoin.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt fors dankzij nieuwe liquiditeitsinjecties uit China
Inkomsten Bitcoin miners schieten omhoog, slecht nieuws voor gebruikers
CryptoQuant CEO: Bitcoin doorleeft langste consolidatie ooit in halving-jaar
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk