Bitcoin, golden bitcoin
Bitcoin

MicroStrategy: $750 Miljoen Aandelenverkoop om extra Bitcoin te kopen

MicroStrategy, een in de VS gevestigd softwarebedrijf, kondigt een aandelenverkoop van $750 miljoen aan. De opbrengst zal worden gebruikt om de Bitcoin-voorraad uit te breiden, met als doel meer waarde te creëren voor aandeelhouders.

Microstrategy plant aandelenverkoop

Het in de Verenigde Staten gevestigde softwareontwikkelingsbedrijf MicroStrategy heeft plannen aangekondigd om middelen te vergaren via een aandelenverkoop, waarbij zij tot $750 miljoen hoopt op te halen. Dit heeft MicroStrategy op 1 augustus vermeld in een indiening bij de Securities and Exchange Commission. De verkoopovereenkomst is gesloten met drie gerenommeerde bedrijven, namelijk Cowen and Company, Canaccord Genuity en Berenberg Capital, die de verkoop van de klasse A gewone aandelen zullen faciliteren.

Uitbreiding Bitcoin-voorraad en werkkapitaal

MicroStrategy heeft duidelijk gemaakt dat de opbrengsten van deze voorgenomen verkoop besteed zullen worden aan verschillende bedrijfsdoeleinden. Dit omvat onder andere het uitbreiden van hun Bitcoin-voorraad en het versterken van hun werkkapitaal.

Tijdens een winstgesprek over het tweede kwartaal liet Chief Financial Officer Andrew Kang weten dat de opbrengsten van hun recente inspanningen, net als bij voorgaande initiatieven, kunnen worden ingezet voor algemene bedrijfsactiviteiten. Dit kan variëren van de aankoop van extra Bitcoin tot het terugkopen of afbetalen van bestaande schulden.

Het bedrijf, dat werd opgericht door Michael Saylor, heeft momenteel 152.800 Bitcoin in bezit. Met de huidige marktprijzen komt dit neer op een totale waarde van ongeveer $4,5 miljard. In het tweede kwartaal heeft het bedrijf hun voorraad uitgebreid met 12.333 Bitcoin, gevolgd door een extra 467 Bitcoin in juli.

Toenemende Bitcoin-Reserves en Bullish Aandelenprestaties

Michael Saylor, de voorzitter van MicroStrategy, benadrukte aan investeerders op 1 augustus dat het doel van het bedrijf is om manieren te vinden om meer Bitcoin te verwerven voor hun aandeelhouders. Dit zou kunnen worden gerealiseerd door de kasstroom van het bedrijf, intelligente financiering van eigen vermogen of vreemd vermogen, of andere slimme operaties. Na de aankondiging steeg de prijs van Bitcoin bijna 2% en bereikte $29.448 op het moment van schrijven.

De aandelen van MicroStrategy hebben aanzienlijk geprofiteerd van de voortdurende opwaartse trend in Bitcoin en hebben een indrukwekkende groei van bijna 200% doorgemaakt sinds het begin van dit kalenderjaar. In overeenstemming met gegevens verstrekt door Google Finance, hebben de MSTR-aandelen een opwaartse beweging vertoond, waarbij ze stegen van $145,02 per aandeel op 3 januari tot $434,98 op het tijdstip van deze publicatie.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BTC of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December