Bitcoin

MicroStrategy CEO: ‘Bitcoin schaalt prima als waardeopslag’

Bitcoin schaalt prima als waardeopslag vertelt de CEO van het bedrijf dat zojuist 38.250 BTC heeft gekocht.


Saylor prijst Bitcoin als een schaalbare waardeopslag

MicroStrategy heeft voortdurend de krantenkoppen gehaald sinds de eerste aankoop in augustus. Het bedrijf heeft nu meer dan $400 miljoen aan kapitaal omgewisseld van USD naar BTC.

Eerder vond er een interview plaats tussen Saylor en Anthony Pompliano plaats. Saylor benadrukte in dit interview zijn toewijding aan BTC, ondanks dat hij eerder zeer sceptisch was over Bitcoin.

De eerste keer dat MicroStrategy de cryptomarkt betrad kocht het 21.454 BTC voor ongeveer $250 miljoen. “We verwierven 21.454 BTC via 78.388 off-chain transacties en beveiligden het vervolgens offline met 18 on-chain transacties”, schreef de CEO.  

“Bitcoin schaalt prima als waardeopslag.”


Woo: 2021 kan het jaar zijn van MicroStrategy Bitcoin-pioniers

Verder beschreef Saylor een status-quo waarbij on-chain transacties voor grote investeerders een zeldzaamheid zullen blijven:

“Als #Bitcoin wordt behandeld als een schatkistreserve, op basis van ons model, zal 99,98% van alle transacties off-chain zijn en zullen risicovolle activa 99,92% van de tijd offline opgeslagen worden.”

Off-chain transacties via solution zoals het Lightning Network zorgen ervoor dat het transactievolume van Bitcoin kan toenemen zonder volume aan de blockchain toe te voegen en vergoedingen te verhogen om miners aan te spreken.

In zijn populaire boek, The Bitcoin Standard, stelt Saifedean Ammous eveneens dat off-chain activiteit de norm zal worden zodra Bitcoin een veel grotere gebruikersbasis krijgt.

Dat gaat waarschijnlijk ook al snel gebeuren. Na interview haakte statisticus Willy Woo in op Saylor. Saylor benadrukte dat de 35.000 beursgenoteerde bedrijven ter wereld over kasreserves van $5 biljoen beschikken.

“Ik kijk of andere partijen de leiding van MicroStrategy volgen en als zelfs maar 1% van dat kapitaal zijn weg vindt naar BTC, is dat genoeg om de Bitcoin prijs flink te laten stijgen”, tweette hij.

Woo voegde eraan toe dat, gezien het feit dat MicroStrategy zes maanden nodig had om de overstap naar Bitcoin goed te keuren, elke copycat-beweging in 2021 aan de oppervlakte zou komen.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?